Skip to content
Externe

Duma de Stat anunţă că va lua în considerare un proiect de lege care să permită înrolarea în armată a cetăţenilor ruşi de peste 40 de ani şi a cetăţenilor străini de peste 30 de ani

NEWS.RO

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a anunţat, vineri, că va lua în considerare un proiect de lege care să permită cetăţenilor ruşi de peste 40 de ani şi cetăţenilor străini de peste 30 de ani să se înroleze în armată, relatează Reuters.

Această decizie va permite armatei să folosească abilităţile militare ale profesioniştilor trecuţi de 40 de ani, potrivit site-ului Dumei.

”În ceea ce priveşte utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor şi a echipamentelor militare, sunt necesari specialişti cu înaltă pregătire militară. Experienţa ne arată că militarii capătă această pregătire până la vârsta de 40-45 de ani”, se mai menţionează pe site-ul Dumei.

În prezent, doar cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, precum şi străinii cu vârsta între 18 şi 30 de ani se pot înrola în armată.

Duma de Stat a precizat că proiectul de lege propus va facilita recrutarea medicilor civili, inginerilor şi specialiştilor în operaţiuni şi comunicaţii.

Rusia a suferit eşecuri uriaşe şi pierderi grele în războiul care durează deja de 86 de zile în Ucraina, unde ucrainenii au mobilizat practic toţi bărbaţii adulţi. În pofida faptului că a preluat controlul deplin asupra ruinelor din Mariupol, Moscova rămâne departe de obiectivul său de a ocupa întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei.

”E clar că ruşii au întâmpinat probleme. Aceasta este cea mai recentă încercare de a aborda deficitul de forţă de muncă fără a alarma propria populaţie. Însă, este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să-şi ascundă eşecurile în Ucraina”, a declarat generalul american Ben Hodges, actual pensionar şi fost comandant al forţelor armatei americane în Europa.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că Rusia urmează să formeze 12 noi baze militare în vestul ţării ca răspuns la ameninţările tot mai mari din acea regiune, invocând cererile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *