Skip to content
Politică

„Dumbrava minunată” în Parlament. PSD vrea să-l pună pe „Patrocle” lider de grup în Cameră / EXCLUSIV SURSE

„Dumbrava minunată” în Parlament. Partidul Social Democrat (PSD) intenţionează să îl pună pe „Patrocle” lider de grup în Camera Deputaţilor. Altă variantă pentru această funcţie se referă la un fost ministru.

După cum PSD a anunţat deja, pe 27 şi 28 ianuarie are loc în Sinaia întâlnirea grupurilor parlamentare, urmată de reuniunea Comitetului Executiv Naţional, care va stabili inclusiv politica de alianţe din 2016.

Surse politice au declarat, miercuri, pentru PSnews.ro, că se apropie de sfârşit lunile de huzur ale lui Marian Neacşu. În prezent, acesta deţine, simultan, funcţia de secretar general al partidului şi pe cea de lider al grupului PSD din Cameră. Mai precis, în cărţi pentru postul de lider de grup ar fi acum deputatul de Galaţi Florin Pâslaru, unul dintre apropiaţii lui Zgonea. Potrivit surselor noastre, concurent al lui Pâslaru pare să fie fostul ministru al Apărării, deputatul de Harghita Mircea Duşa. Totuşi, Duşa nu s-ar bucura de graţiile lui Zgonea, care bineînţeles că face cărţile la Camera Deputaţilor, ca preşedinte al forului.

Cel mai probabil, noul lider de grup ar urma să fie anonimul Florin Pâslaru, poreclit „Patrocle”. Acesta nu doar că are deja atârnată de coadă tinicheaua colaborării cu Securitatea, ci a fost şi condamnat, de către ICCJ, la o amendă penală de 2.000 de lei, pentru că şi-a angajat fiul la biroul său parlamentar, în perioada 2009-2012, relatează puterea.ro. Acelaşi site de ştiri i-a întins deputatului o capcană, făcându-l să i se aprindă călcâiele după o oarecare Consuela, hostess la Tarom. Atât doar că fata nu exista, fiind vorba doar de un cont fals de Facebook, creat de publicaţia menţionată, iar parlamentarul a picat în plasă cu mare stil. Vedeţi dovada AICI.

Contactat, miercuri, de PSnews.ro, Florin Pâslaru s-a arătat luat prin surprindere de ipoteza şefiei grupului parlamentar.

„Nu ştiu nimic de chestia asta. Hai, că-mi daţi o veste!” a exclamat Pâslaru, râzând. „Şi eu mă pregătesc să plec spre Sinaia, unde avem grupurile reunite, dar chiar nu ştiu nimic de chestia asta”, a continuat el.

Întrebat dacă ar accepta funcţia, deputatul a răspuns: „O funcţie ca asta normal că este o onoare şi o accept. Cred că ar accepta-o orice alt coleg al meu. Dar aşa sunt eu format: nu discut înainte să primesc oferte de genul ăsta. Deocamdată, ne întâlnim, discutăm agenda parlamentară, este un Comitet Executiv mâine… Mai mult de atât, chiar nu ştiu”.

De asemenea, parlamentarul a afirmat că nu are cunoştinţe despre eventuala înlocuire a lui Marian Neacşu ori de şansele lui Mircea Duşa.

Nu în ultimul rând, deputatul de Galaţi ne-a povestit de unde i se trage porecla „Patrocle”.

„Când eram la şcoală, în clasa a cincea sau a şasea, eu n-aveam voce, dar voiam neapărat să mă duc să cânt în corul de la şcoală. Era bine, adică era plăcut, pe vremea aia, să fii undeva, arondat la o activitate. Şi voiam neapărat să mă duc la muzică. Şi m-a luat: vocea întâi, vocea a doua, vocea a treia… Până la urmă, profesorul Mârza mi-a spus: «Măi, Pâslaru, nu înţelegi că n-ai voce? Măi, Patrocle, măi!» Şi mi-a rămas aşa. Nu ştiu de unde i-a venit – îţi dai seama că n-aveam curaj să întreb profesorul. Eu voiam să cânt în corul şcolii, dar nu s-a potrivit. Sunt câteva amintiri, puţine, dar pe care nu le uit”, a relatat Pâslaru.

Acestea fiind spuse, ne întrebăm cine este Lizuca. Poate Zgonea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *