Skip to content
Politică

Duminică intră în vigoare un nou MERS al Trenurilor. Durata călătoriilor, redusă

livearad.ro

Noul Mers al Trenurilor va intra în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică și va fi valabil până în 8 decembrie 2018. CFR Călători anunță că, pe unele rute, durata călătoriei va fi mai scurtă decât în prezent și vor fi introduse trenuri noi. De luni, vor circula Trenurile Zăpezii către stațiunile montane din mai multe județe.

Potrivit CFR Călători, noul Mers al Trenurilor întră în vigoare sâmbătă noapte și zilnic se vor afla în circulație între 1.200 și 1.300 de trenuri, în funcție de perioada din an. De exemplu, de luni, vor circula Trenurile Zăpezii către destinații montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamț și Petroșani (stațiunile Straja și Parâng), potrivit Profit.ro

" "
" "

În zilele de weekend, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Brașov și retur) au reduceri între 31% și 56%. În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%. Odată cu intrarea în vigoare a noului program de circulație a trenurilor, la garniturile IR 1633 și IR 1632 București Nord – Brașov, care vor circula permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute față pe mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore și 25 de minute.

De asemenea, sunt introduse în circulație trenurile IR 1784 și IR 1785 București Nord– Pitești cu legătură în Curtea de Argeș pentru fluidizarea traficului de călători, cu respectarea intervalului de o oră pe această rută. Pentru persoanele care fac naveta pe Valea Prahovei și pe ruta București Nord – Pitești programul se va menține astfel încât să poată fi preluat traficul existent. De asemenea, zilnic, la interval de aproximativ două ore, va exista legătură feroviară București – Aeroport și retur.

 

Articolul integral poate fi găsit AICI

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *