Dumitru Buzatu, acuzat că a luat mită 1,25 milioane de lei, rămâne în arest

Dumitru Buzatu
Sursa foto: vasluiazi.ro

Tribunalul Vaslui a decis vineri prelungirea mandatului de arestare preventivă în cazul fostului lider PSD Dumitru Buzatu, cercetat pentru luare de mită. Măsura nu este una definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore.

În cazul expertului Radu Judele, cercetat în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, judecătorul a decis prelungirea arestului la domiciliu, potrivit Agerpres.

„În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv, luat faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, în prezent aflat în Penitenciarul Vaslui, prin Încheierea nr. 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunţată în dosarul nr. 1.886/89/2023 al Tribunalului Vaslui, mandat de arestare preventivă nr. 16/UP din 23.09.2023). Menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmează să fie verificată periodic în termenul de 30 de zile”, se arată în decizia instanţei Tribunalului Vaslui.

Buzatu a fost arestat preventiv pe data de 23 septembrie 2023, pentru luare de mită. Fostul lider PSD Vaslui a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL