Skip to content
Politică

Dumitru Buzatu dă din casă: Tudorel Toader, pe fărașul PSD-iștilor?

Inquam Photos / George Călin

Moțiunea simplă demarată de PNL și USR împotriva ministrului Tudorel Toader a fost amânată pentru a doua oară astăzi, când vocile critice din interiorul PSD-ului par să fie mai temperate acum.

Președintele PSD Vaslui, contactat de PSNews, a oferit câteva explicații cu privire la situația ministrului Justiției. El este de părere că Tudorel nu este în pericol, că nu au fost negocieri în coaliție cu privire la soarta ministrului și că are o părere bună față de activitatea profesională a acestuia:

”Ceea ce vă pot spune este că nimeni n-a negociat cu nimeni nimic în ceea ce privește perspectiva domnului Tudorel Toader. Pe lângă asta, eu pot să exprim doar o opinie în ceea ce privește prestația domnului Tudorel Toader în funcția de ministru al Justiției. Nu este o opinie care să fie împărtășită chiar de toată lumea. Totuși, cred că domnul Toader s-a remarcat prin profesionalism, printr-o atitudine foarte atentă, migăloasă în ceea ce privește redactarea unor acte normative, dat fiind complexitatea domeniului și lucruri care au trebuit a fi corectate și într-un înalt prestigiu profesional, prestigiu care îi dă posibilitatea să stea de vorbă de la egal la egal cu cei din puterea judecătorească.

Lucrurile acestea sigur că trebuie apreciate, pe da altă parte există un număr de colegi care ar vrea ca lucrurile să se desfășoare cât mai repede. Și eu aș vrea, dar am observat că graba aceasta, cum spune proverbul, strică treaba. Poate e mai bine să facem lucrurile temeinic, să discutăm cu toți și să ne ascultăm opiniile, chiar dacă unele opinii nu trebuie luate în seamă, dar trebuie ascultate pentru că nu poți ști niciodată de unde vine o sursă de inspirație.” a declarat el. 

În viitorul apropiat, Buzatu a spus că sunt posibile trei scenarii, unul fiind extrem de umilitor pentru PSD și anume votarea moțiunii simple a opoziției:

”În principiu, sunt trei posibilități: ca moțiunea să fie acceptată, ceea ce ar fi un dezastru pentru Partidul Social-Democrat, să accepți ca alături de opozanții recunoscuți și înrăiți să elimini un ministru care are, să zicem, o notă profesională și prestigioasă foarte bună. Nu cred că lucrul acesta se va întâmpla, dar cred că celelalte două perspective sunt mai ușor de realizat, adică să rămână așa sau să se dea un vot negativ pentru moțiunea respectivă.” a mai spus social-democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *