Skip to content
Politică

Dumitru Buzatu explică exodul primarilor PSD către PNL: Au fost amenințați cu dosare penale, supuși unor presiuni cu iz de șantaj

Inquam Photos / George Călin

Contactat de PS News, preşedintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), vorbește despre modul în care Partidul Social Democrat va împiedica exodul primarilor la PNL.

Deși această migrare a primarilor de la un partid la altul a devenit ceva firesc, Dumitru Buzatu spune că „eu nu am întâlnit în județul în care sunt eu și în organizația pe care o conduc eu niciun primar care să migreze către PNL, dimpotrivă, aș putea spune că primarii care au fost dați afară din propriile organizații PNL au solicitat să între în Partidul Social Democrat”.

„Sunt niște primari foarte buni, noi i-am acceptat cu mare plăcere, în rest PSD-ul nu poate face nimic în ceea ce privește schimbarea opțiunii unui om. Dacă până în acest moment a fost primar social democrat și își schimbă opinia, desigur că poate candida la un alt partid. Nu aceasta este problema, că mulți primari de la PSD au plecat la alte formațiuni politice, ci că cei mai mulți dintre cei care au plecat au fost amenințați, supuși unor presiuni cu iz de șantaj și au cedat tocmai din cauza acestor chestiuni”, a declarat președintele Consiliului Județean Vaslui.

Întrebat în ce au constat aceste amenințări, Dumitru Buzatu a evitat un răspuns clar, dar a precizat că „din relatările din presă, vă spun eu, sau din ceea ce am vorbit cu colegii. Majoritatea au fost amenințați cu dosare penale, ăsta este un lucru care ar trebui să dea de gândit justiției. În aceste cazuri ar trebui să se sesizeze din oficiu procurorii și să vadă dacă o asemenea manieră de a abordare este o manieră legală”.

De asemenea, acesta a spus că este treaba justiției în a rezolva aceste probleme la care este supus Partidul Social Democrat.

„Dacă primarii respectivi aveau această teamă, dacă existau și probe care să conducă la acest lucru, eu cred că este treaba justiției ca în acest moment să se autosesizeze și să vedem despre ce este vorba”, a punctat Buzatu.

În încheiere, președintele Consiliului Județean Vaslui amintește că „orice om poate să decidă la un moment dat să își schimbe opțiunea politică, iar acest lucru nu este condamnabil decât morar”.

„Nu putem să îl împiedicăm. Sigur, nu este o chestiune firească, adică s-a culcat social democrat și s-a trezit liberal, dar trebuie să constatăm cu o oarecare tristețe că sunt și oameni care nu au o tărie de caracter evidentă, trebuie să constatăm că există și un oportunism de a ceda Vino al PNL că-ți dăm noi aici osul să-l rozi” , a conchis liderul PSD Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *