Skip to content
Politică

Dumitru Coarnă trasează prioritatea zero pentru noul șef al Poliției EXCLUSIV

cotidianul.ro

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România (SNPPCR), a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a evidențiat prioritatea pe care ar trebui s-o aibă noul comandant al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), chestorul Ioan Buda.

CITIȚI ȘI: UPDATE Ce spune Carmen Dan / Dăncilă l-a înlocuit pe șeful IGPR cu un nume controversat

Discuția a pornit de la contextul înlocuirii lui Cătălin Ioniță de la șefia IGPR. Dumitru Coarnă a refuzat să comenteze prea mult, mulțumindu-se să spună că știe din presă despre dosarul penal în care a fost implicat Ioniță. Totuși, Coarnă a ținut să evidențieze justețea gestului făcut de către chestor, de a refuza prelungirea mandatului în fruntea Poliției Române.

„Faptul că domnul Ioniță a renunțat la funcție pentru a nu atrage Poliția într-o zonă de conflict mediatic mi se pare o soluție de bun-simț, o soluție a unui om de caracter și de echilibru”, a afirmat Coarnă.

Liderul de sindicat a avut cuvinte elogioase și când a vorbit despre mandatul lui Cătălin Ioniță.

„Mie mi-a lăsat o impresie bună. Îl cunoșteam dinainte de a îndeplini această funcție. Domnul Ioniță este polițist, este un om de caracter, este un om care are principii. Am colaborat bine – mi-a lăsat o impresie bună mandatul domnului Ioniță în fruntea Inspectoratului General al Poliției Române”, a spus Dumitru Coarnă.

Confruntat cu scandalul șpăgilor din vămi din 2011, în care a fost menționat numele lui Ioan Buda (noul comandant al IGPR), Dumitru Coarnă a subliniat că momentan acea declarație (detalii în linkul de mai sus) nu a avut urmări judiciare.

„Pe domnul Buda îl cunosc de foarte mult timp: a fost secretar de stat, șef la Poliția de Frontieră… Am avut și sper să am în continuare o colaborare bună cu domnul Buda. A reacționat cu promptitudine ori de câte ori sindicatul pe care eu îl reprezint a adus în atenția conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră anumite probleme, anumite deficiențe și în mare parte le-a și soluționat. Este un om care s-a aplecat asupra problemelor de fond ale Poliției de Frontieră, un om care a știut să genereze un management – spun eu – bun.

Știu și eu declarația, de la momentul respectiv (din 2011), dar văd că a rămas la același nivel de neconfirmare în plan practic. Nu pot comenta mai mult de-atât, pentru că nu am mai multe elemente. Dar în plan penal nu am auzit că se declanșează sau că s-au declanșat cercetări cu privire la eventuale infracțiuni comise de domnul Buda, a detaliat șeful SNPPCR.

În încheiere, întrebat ce priorități ar trebui să aibă Ioan Buda la cârma IGPR, Dumitru Coarnă a pus accentul pe deficitul sever de personal care se observă la nivelul Poliției Române.

„Prioritățile pe termen scurt sunt fabulos de multe. Așteptări sunt multiple. Chiar am vorbit cu dumnealui înainte să mă sunați: l-am sunat și a rămas că mâine ne vedem, pentru a stabili împreună care sunt principalele probleme ale Poliției Române. Principalele probleme țin de natura organigramei: noi ne confruntăm cu un deficit fantastic de mare de personal. Deficitul este mult mai pregnant în IGPR decât în IGPF (Poliția de Frontieră – n.r.), de unde dumnealui vine. Sigur că va trebui ca împreună să găsim soluții și să încercăm să eliminăm acea muncă suplimentară făcută de multe ori la limita abuzului”, a conchis Coarnă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *