Skip to content
Economic Politică

Dumitru Costin: Mihaela Triculescu, o numire surprinzătoare în fruntea ANAF. Are 50% șanse de reușită

Inquam Photos / George Călin

Numirea de ieri a Mihaelei Triculescu, o necunoscută în lumea Finanțelor, în fruntea ANAF, a stârnit deja controverse în spațiul public, legate de pregătirea profesională a noii conduceri a Agenției și de oportunitatea unei astfel de numiri.

Ce se știe în prezent despre Mihaela Triculescu este că a activat în mediul privat, având un cabinet individual de insolvență, că a fost director adjunct la Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Dolj, dar și că a picat de cinci ori în trei ani examenul oral pentru ocuparea unor funcții de inspector la Antifraudă, în perioada 2014-2016.

În plină controversă, PSNews a luat legătura cu Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, pentru a descifra considerentele care au stat la baza deciziei ca Mihaela Tricluescu să fie noul președinte al ANAF.

”Este o numire surprinzătoare. Rămâne de văzut în ce măsură un om din afara sistemului va avea capacitatea de a coordona și a pune la treabă un astfel de sistem”, a declarat Dumitru Costin, în exclusivitate pentru PSNews.

”Nu știu ce capacitate de adaptare instituțională are, pentru o persoană care a lucrat în privat și acum va trebui să pună la treabă un sistem extrem de complex și organizat pe alte reguli.

Va conta foarte mult echipa pe care o va avea alături, la conducerea ANAF.

Este un pariu interesant cu 50% șanse de reușită și tot atâtea de eșec”, a adăugat liderul BNS.

1 comentariu la “Dumitru Costin: Mihaela Triculescu, o numire surprinzătoare în fruntea ANAF. Are 50% șanse de reușită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *