Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical: Pensionarii își vor primi pensiile la timp

Dumitru Costin - BNS
Sursa foto: Facebook/ BNS

Angajații Caselor de Pensii au decis suspendarea protestelor, au anunțat aseară reprezentanții Blocului Național Sindical, după ce au avut o întâlnire cu premierul și cu miniștrii finanțelor și muncii. Despre acest subiect a vorbit, în emisiunea Apel matinal, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

Angajații Caselor de Pensii au decis suspendarea protestelor, au anunțat aseară reprezentanții Blocului Național Sindical, după ce au avut o întâlnire cu premierul și cu miniștrii finanțelor și muncii. S-a ajuns la un acord în ceea ce privește alinierea salarizării angajaților din Casele Județene la nivelul celor din Casa Națională de Pensii. Rezolvarea inechităților salariale din prezent va aduce la creșteri de venituri ale personalului, iar majorările ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2024 prin adoptarea unei ordonanțe de urgență, anunță Blocul Național Sindical, adăugând că reprezentanții sindicali și cei ai Guvernului vor avea o nouă întâlnire pentru definitivarea actului normativ.

 

Discutăm acum cu invitatul „Apelului matinal”, președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin. Bună dimineața!

Dumitru Costin: Bună dimineața!

Realizator: Ce înseamnă, practic, această suspendare? Sunt protestele în totalitate suspendate sau nu?

Dumitru Costin: Răspunsurile se centralizează în cursul acestor zile, pentru că reprezentăm lucrători din 21 de județe din România și din câteva sectoare din municipiul București. Suspendarea înseamnă acordarea unui timp ambelor părți, părții sindicale și părții guvernamentale, să se apuce de lucru și să pregătească proiectul de act normativ. Am stabilit deja și s-a stabilit aseară prima întâlnire tehnică în acest sens luni dimineață, la ora 11:00, la sediul Ministerului Muncii.

Realizator: Şi ce va conține ordonanța de urgență?

Dumitru Costin: Ordonanța de urgență va conține, pe lângă elementele care fac trimitere la politica salarială, nu numai din Casa de Pensii, ci din toate instituțiile aflate în coordonarea Ministerului Muncii, pentru că de același tip de tratament, de aceeași abordare vor beneficia și cei de la Inspecția Muncii, și cei din Agențiile Județene de Plăți și Inspecția Socială, și cei din Agențiile Județene de Ocupare și Formare, pentru că peste tot există aceeași problemă, eu însă nu pot să vorbesc în numele colegilor, decât despre colegii pe care îi am în zona Caselor de Pensii, pe lângă aceste elemente care țin de salarizare, proiectul de ordonanță de urgență va cuprinde și măsurile de reorganizare a acestor instituții.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: