Skip to content
Economie

Dumitru Nancu, FNGCIMM: Am depăşit cifra de 11.000 de garanţii acordate prin programul IMM Invest, care se ridică la 9 mld. lei

PS News

Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Dumitru Nancu, a afirmat că IMM Invest este de departe cel mai important program din ultimi 30 de ani este.

Ca valoare, cele 11.000 de credite acordate în cadrul IMM Invest s-au ridicat la 9 mld. lei. Anul acesta s-au înscris 17.478 de firme pe platforma IMM Invest, dintre care 3.000 sunt doar pe Agro IMM Invest. Sperăm ca până la finalul acestui an să închidem cu targetul de 58.000 de garanţii.“

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat mai mult de 11.000 de garanţii în valoare de 9 mld. lei prin programul IMM Invest de la începutul anului 2021, după cum a spus Dumitru Nancu, directorul general al instituţiei.

„Azi, la IMM Invest am depăşit cifra de 11.000 de garanţii acordate, plafonul de 15 mld. lei a fost epuizat, l-am repartizat la toate cele 23 de instituţii financiar-bancare. Ca valoare, cele 11.000 de credite acordate în cadrul IMM Invest s-au ridicat la 9 mld. lei. Ponderea dintre creditul de investiţii şi creditul pentru capital de lucru se menţine la acelaşi procent, adică 85% este pentru finanţarea de capital de lucru, iar 15% este pentru creditele de investiţii“, a declarat Dumitru Nancu, citat de zf.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *