Skip to content
Economie

Dumitru Nancu, FNGCIMM: Programul IMM Invest – cel mai mare parteneriat public privat

financialintelligence

Cei 700.000 de operatori economici au fost, practic, medicii economiei românești,  a spus Dumitru NANCU, Director General, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, la FINANCIAL INTELLIGENCE – HALL OF FAME – AWARDS GALA, din 8 decembrie.

El a menționat programele guvernamentale de susținere a antreprenorilor derulate prin FNGCIMM, potrivit financialintelligence.ro.

Programul cel mai de succes în cei 30 de ani este IMM Invest, a spus Nancu: “În anul 2020, am avut un număr record de garanții acordate doar prin IMM Invest, este vorba despre 26.000 de întreprinderi mici și mijlocii care au beneficiat de acest program. Statul român a garantat cu 12,9 miliarde, cele 23 de instituții financiar-bancare au garantat cu 15 miliarde. Vreau să vă spun că este cel mai mare parteneriat public privat, este vorba despre tot sistemul financiar-bancar din România care a venit ca partener al Guvernului la acest program și practic impactul fiscal al acestui program – adică ce au întors cele 26.000 de firme la bugetul de stat – constă în 13,9 miliarde de lei TVA, CAS, CASS, impozit pe profit, impozit pe venit. Practic, este o măsură anticiclică care și-a dovedit efectul.

In 2021, avem în acest moment 18.000 de garanții acordate, față de anul trecut a crescut suma, în sensul că în acest moment sunt deja 15 miliarde finanțate de instituțiile bancare.

Vreau să felicit încă o dată întreprinzătorii și să le urez multă sănătate și profit!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *