Skip to content
" "
Societate

Dunărea va înregistra debite în creştere, peste media multianuală a lunii mai, în următoarele zile

Debitul Dunării, la intrarea în ţară, va fi în creştere în următoarele zile, până la valoarea de 7.700 mc/s, peste media multianuală a lunii mai, în timp ce pe râuri, cotele vor fi, în general, în scădere, potrivit prognozei publicate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Astfel, până pe data de 17 mai, la ora 7:00, în aval de Porţile de Fier, debitele fluviului Dunărea vor fi, în general, în creştere.

" "

În acest context, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere până la valoarea de 7.700 mc/s, sub media multianuală a lunii mai (7.250 mc/s), cu excepţia ultimelor trei zile ale intervalului.

Conform INHGA, în ceea ce priveşte prognoza hidrologică pe râuri, până în dimineaţa zilei de 17 mai, debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere. Excepţie va face jumătatea intervalului, când cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul şi nord-vestul ţării vor fi în creştere prin propagare.

De asemenea, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, cu posibile efecte de inundaţii locale, ca urmarea a averselor prognozate şi temporar accentuate, notează hidrologii, potrivit Agerpres.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *