Dungaciu: „Dacă nu găsiți un lider care să preia polul social-democrat, proiectul pro-european va ajunge în zona gri”

dan dungaciu
Sursă foto: ps news

Ce se va întâmpla în Republica Moldova în viitorul apropiat, care va fi rezultatul alegerilor prezidențiale de anul acesta și, în perspectivă, cum va arăta anul electoral 2025, sunt câteva dintre subiectele aboradate de analistul, sociologul și profesorul Dan Dungaciu, invitatul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Analizând scena politică actuală din Republica Moldova, Dungaciu a subliniat că țara ar avea nevoie de un pol social-democrat la această oră, care să coaguleze un electorat ignorat, deloc lipsit de importanță pe centru-stânga, centru şi centru-dreapta.

În opinia profesorului Dungaciu, „prezidențialele nu sunt decise. E adevărat că sentimentul pe care vor să îl lase cele două tabere, Vestul și Estul, este că jocurile ar fi decise. Ar putea să fie decise. Însă din punctul de meu de vedere, tocmai pentru că nu sunt decise, trebuie să fim îngrijorați. Cele două tabere, Estul și Vestul, au tot interesul din lume să trăim în această dihotomie, cu doamna Maia Sandu – candidatul Vestului, domnul Dodon – candidatul Estului… amândoi speră în oglindă, deși ultimul are un rating mic, electoratul domnului Dodon se va ține de nas”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: