Skip to content
Societate

După 4 ani, procesul Colectiv nu a trecut nici măcar de prima instanţă

Astazi se împlinesc patru ani de la tragedia din Colectiv în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de oameni.

Ministerul Afacerilor Interne anunţa, în cursul nopţii de 30 spre 31 octombrie 2015, că 27 de persoane au murit şi 162 de persoane au fost spitalizate, în urma incendiului de la clubul Colectiv. Răniţii au fost transportaţi la spitalele Floreasca, de Arşi, Elias, Militar, ”Sf. Pantelimon”, Judeţean Ilfov, ”Sf. Ioan”, ”Bagdasar-Arseni”, Municipal, Colţea, ”Marie Curie” şi „Grigore Alexandrescu”.

Dintre persoanele rănite, 34 au fost transferate ulterior la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia.

În 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64.

Preoţii de la Arhiepiscopia Bucureşti vor face o slujba de pomenire, iar diseară se va organiza un marş în Capitală în memoria victimelor, scrie antena3.ro.

În schimb, procesul în care sunt judecați cei care sunt considerați vinovați de tragedia de la Colectiv nu a trecut nici măcar în primă instanță.

Ministrul propus la Interne, Marcel Vela, anunţă că va face anchetă pentru a stabili dacă salvatorii au intervenit conform procedurilor in noaptea tragediei din clubul Colectiv.

Scandal a reizbucnit la sfârşitul săptămânii trecute, după ce Libertatea a publicat imagini care au fost ascunse procurorilor şi opiniei publice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *