După 4 săptămâni, Formula 1 a revenit! Verstappen a câștigat „sprintul” plin de acțiune

Sursa foto: automarket.ro

La revenirea Formula 1 după o pauză de 4 săptămâni, Max Verstappen, 27 de ani, a câștigat cursa sprint din Austin, Texas, o întrecere pe care a început-o din pole-position.

Formula 1 a revenit cu un weekend care cuprinde și o cursă sprint. Întrecerea de 100 de kilometri, echivalentul a 19 tururi pe Circuit of The Americas (COTA), a avut loc în această seară, cu Max Verstappen în pole-position.

Pilotul Red Bull Racing a început excelent și a rămas lider la intrarea în primul viraj. La start, cel mai mult de câștigat a avut Lando Norris (McLaren), care a urcat două poziții, de pe 4 pe 2, depășindu-i pe Charles Leclerc și George Russell.

Max Verstappen a câștigat „sprintul” plin de acțiune de pe COTA

În turul 4, monegascul care conduce monopostul roșu a fost depășit și de colegul de la Ferrari, Carlos Sainz. Agresiv, înfipt astăzi, ibericul a plecat într-o cursă de urmărire a lui George Russell și l-a depășit pe britanic în turul 9, cu o manevră senzațională, pe interior, cu frânare târzie.

Ceva mai în față, Max Verstappen a reușit să construiască un avantaj liniștitor față de Lando Norris, pe care l-a ținut tot timpul la măcar o secundă și jumătate în urmă. Olandezul chiar a crescut ritmul și s-a distanțat la 3 secunde de rivalul britanic spre final.

Norris nu doar că nu a ținut pasul cu Verstappen, dar a fost depășit și de Carlos Sainz în ultimul tur, după ce a blocat roata stânga-față în primul viraj, pe frânare.

Iată TOP 8 în cursa sprint din Austin, precum și punctele care îi vor reveni fiecărui pilot în parte:

  • Max Verstappen (Red Bull Racing) – 8 puncte
  • Carlos Sainz (Ferrari) – 7
  • Lando Norris (McLaren) – 6
  • Charles Leclerc (Ferrari) – 5
  • George Russell (Mercedes) – 4
  • Lewis Hamilton (Mercedes) – 3
  • Kevin Magnussen (Haas) – 2
  • Nico Hulkenberg (Haas) – 1

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: