Skip to content
Politică

După articolul publicat de PSnews.ro, Federația de Rugby reacționează

După ce redacția PSnews.ro a publicat un material despre posibilele asemănări între modul de finanțare al unui eveniment organizat sub egida Federației Române de Rugby, această din urmă instituție reacționează și face o serie de precizări.

Citește și: EXCLUSIV Modul penal de organizare din gala Bute, rețetă de succes și pentru Guvernul Ponta? PSnews.ro vă prezintă asemănările izbitoare între schema de finanțare a două evenimente sportive

" "

Dorim să subliniem că PSnews.ro a făcut o solicitare la Federația Română de Rugby, în baza legii 544/2001, în prelabil publicării articolului mai sus menționat , dar ni s-a răspuns că FRR nu se supune legii 544/2001 pentru că este o entitate de drept privat de utilitate publică. Ni s-a spus totuși că Federația Română de Rugby a încheiat un contract de prestări servicii cu CEC Bank, în urma căruia cei din urmă s-au ales cu statutul de partener principal, fără să ni se ofere alte detalii datorită clauzei de confidențialitate existentă în contract.

Poate dacă am fi primit un răspuns corespunzător din partea Federației de Rugby, în care să ni se explice detalii despre contractele existente între FRR și Cec Bank, articolul publicat nici nu și-ar mai fi avut rostul.
Sublieniem că atât Federația Română de Rugby, cât și CEC Bank, sunt instituții care beneficiază de bani publici. În condițiile în care FRR clamează transparența, PSnews.ro consideră că este o bună oportunitate ca ambele instituții de care vorbim (Federația Română de Rugby și CE Bank) să facă publice contractele, ce implică bani publici, dintre cele două instituții, astfel încât curiozitatea indubitabilă a contribuabilului, fie din instituțiile de presă sau simpli cetățeni, să fie satisfăcută.

Precizăm că ne dorim să aducem în atenția publicului nu doar schema de finanțare a meciului România- Georgia, acest eveniment fiind particularizat doar pentru exemplificare jurnalistică, ci și toate celelalte activități/ evenimente ce beneficiază de susținerea financiară ca urmare a contractului de prestării servicii de publicitate existent între cele două entități.

De aceea, îi rugăm atât pe cei de la Federația Română de Rugby, cât și pe cei de la CEC Bank, să facă publice contractele și sumele de bani, având în vedere că vorbim de bani publici.

Schimbarea percepției publice negative pe care românii o au față de cei care conduc instituții finanțate din banii publice poate avea loc doar printr-o transparență totală din partea acestor persoanelor responsabile cu managementul unor astfel de entități.

PSnews.ro vă prezintă punctele de vedere ale Federației Române de Rugby cu privire la articolul ”EXCLUSIV Modul penal de organizare din gala Bute, rețetă de succes și pentru Guvernul Ponta? PSnews.ro vă prezintă asemănările izbitoare între schema de finanțare a două evenimente sportive”:

1 2

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *