Skip to content
Societate

După București, și Cluj-Napoca a trecut de pragul de 6. În Timișoara, rata de infectare a ajuns la 8,08

Inquam Photos / Octav Ganea

Cluj-Napoca se alătură municipiilor în care rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori, în timp ce în Timișoara, primul mare oraș care depășise acest prag, incidența a ajuns la 8,08, arată datele prezentate miercuri de Direcțiile de Sănătate Publică.

Potrivit legislației actuale, principalele restricții introduse după depășirea pragului de 6 se referă la trecerea școlilor la sistemul de predare online și la carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate. Cu toate acestea, autoritățile ar urma să decidă miercuri că școlile vor funcționa, precum grădinițele, până la apariția unui anumit număr de îmbolnăviri, nu până la un anumit prag de incidență, o inițiativă susținută de Ministerul Educației, scrie b1.

Pandemia de COVID-19 a intrat pe un trend alarmant la nivel național. De altfel, chiar marți, România a înregistrat un record negativ ca număr de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 (peste 11.000 depistate într-un interval de 24 de ore), iar medicul Radu Țincu avertizase că actuala creștere va continua, având în vedere că există un decalaj firesc între implementarea restricțiilor și producerea efectivă a efectelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *