După ce a fost numit hoț timp de zece ani, un primar a fost declarat nevinovat. Și-a executat pedeapsa pentru corupție

Sursa: stirileprotv.ro

Fostul primar al comunei arădene Vinga, Lucian Stoicu, condamnat în 2017 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, a fost declarat nevinovat printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Timişoara.

Sentința a venit la un an după ce fostul edil obţinuse o soluţie favorabilă şi despăgubiri la CEDO.

În iunie 2016, DNA Timişoara anunţa că Lucian Stoicu, primar al comunei Vinga în perioada 2004-2012, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu obţinerea unor bani de la APIA. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Stoicu ar fi depus, la data de 14 mai 2013, mai multe documente în fals, în scopul de a obţine „în mod injust” sume de bani în cadrul schemei unice de sprijin pe suprafaţă, pentru un teren agricol de 46,71 hectare, pe care de fapt nu l-ar fi deţinut. Astfel, fostul primar ar fi încasat „nelegal” 25.901 lei, sumă alocată din Fondul European Garantare Agricolă – FEGA, şi suma de 4.119 lei, alocată de la Bugetul Naţional, APIA constituindu-se parte civilă în cauză, cu suma totală de 30.021 lei.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Lucian Stoicu şi au pus sechestru asigurător pe un imobil care îi aparţine. Dosarul a fost judecat la Tribunalul Arad, care l-a achitat pe fostul edil în 2017. Totuşi, după apelul făcut de DNA, Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat pe Lucian Stoicu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. În 2023, Stoicu a câştigat la CEDO pentru că nu ar fi avut parte de un proces corect la Timişoara, unde nu i-ar fi fost dată posibilitatea să-şi spună punctul de vedere şi să aducă probe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: