După ce s-a întors în Catalonia după şapte ani de exil, liderul separatist Puigdemont a dispărut din nou

Sursa foto: facebook/ Carles Puigdemont

Poliţia catalană încerca să îl găsească joi pe liderul pro-independenţă Carles Puigdemont, care, după ce nu a mai pus piciorul în Spania de şapte ani, şi-a făcut o scurtă apariţie la Barcelona şi apoi a dispărut din nou, în condiţiile în care pe numele său este emis un mandat de arestare, relatează AFP.

La jumătatea dimineţii, printre miile de susţinători veniţi să asiste la întoarcerea lui Carles Puigdemont în Parlament circula zvonul că acesta a fugit din nou.

Poliţia catalană, Mossos d’Esquadra, a pus la punct o amplă operaţiune în perioada imediat următoare, cu controale ale vehiculelor pe străzile din Barcelona şi pe drumurile din Catalonia, după cum au putut observa jurnaliştii AFP.

Un Mosso a fost el însuşi arestat în cursul acestor operaţiuni, fiind suspectat că este proprietarul maşinii care i-a permis liderului catalan în vârstă de 61 de ani să fugă după ce a luat cuvântul în apropierea parlamentului regional catalan, a precizat poliţia catalană într-un comunicat.

Odată coborât de pe scenă, unde a rămas doar câteva minute, Carles Puigdemont „a fugit, profitând de numărul mare de persoane din jurul său, într-un vehicul pe care poliţia a încercat să îl oprească, dar fără succes”, au explicat poliţiştii catalani.

„Dispozitivul prevedea ca o arestare să fie efectuată în mod proporţional şi la momentul cel mai potrivit pentru a nu tulbura ordinea publică”, au adăugat ei, precizând că două arestări au avut loc în cursul unor scurte incidente în apropierea Parlamentului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: