După dezbaterea televizată, Joe Biden a pornit în campanie pentru a căuta să îndrepte situaţia

Sursă foto: X

Preşedintele american în exerciţiu Joe Biden şi-a reluat vineri campania electorală, cu sarcina dificilă de a îndrepta situaţia, după o dezbatere prezidenţială care s-a întors, cel puţin ca formă, în avantajul rivalului său republican Donald Trump, informează AFP.

Însoţit de soţia sa Jill Biden, democratul – în vârstă de 81 – de ani a pornit încă de joi seara spre Carolina de Nord pentru un miting electoral în acest stat din sud-estul SUA, care – se crede – ar putea decide alegerile în favoarea sa în noiembrie.

Totodată, el va colecta fonduri la New York, iar apoi la Hamptons, o zonă de vacanţă foarte şic din apropiere.

Donald Trump, rivalul său de 78 de ani, va fi vineri la Chesapeake, în statul Virginia (centru-est).

Potrivit echipei sale de campanie, Trump va explica cum trebuie „combătute efectele preşedinţiei ratate” a rivalului său democrat, a cărui victorie în 2020 nu a acceptat-o niciodată.

Dacă Joe Biden spera să ia avânt în cadrul dezbaterii televizate de joi seara din Atlanta (Georgia, sud-est), opinia tuturor experţilor este că el a ratat această şansă.

În cadrul unei confruntări uneori de-a dreptul agresive, democratul a încercat să-şi prindă adversarul la colţ şi să-şi laude bilanţul, precum şi viziunea sa despre America.

Dar cuvintele sale au căzut adeseori în gol, din cauza unei elocinţe deosebit de confuze, ceea ce a readus în prim-plan îngrijorările legate de vârsta sa, inclusiv în cadrul Partidului Democrat.

Vicepreşedintele Kamala Harris însăşi a recunoscut că Joe Biden a avut un debut „mai lent” în cursul dezbaterii, dar a terminat „în forţă”.

Susţinătorii democratului Biden vor să creadă, cel puţin public, că până în noiembrie americanii vor uita această contraperformanţă în ceea ce priveşte aspectul formal al dezbaterii, pentru a se ralia, potrivit şefei echipei sale de campanie, Jen O’Malley Dillon, „viziunii pozitive şi victorioase” a democratului pentru viitor.

Kamala Harris, trimisă pe teren joi seară pentru a limita pagubele după dezbatere, se va duce vineri în Nevada, stat care va fi foarte disputat în noiembrie, şi unde aceasta va efectua a cincea vizită de la începutul anului.

Democrata, în vârstă de 59 de ani, care face campanie energică în toată ţara, va încerca să „pună în valoare miza alegerilor pentru alegătorii hispanici”, potrivit unui comunicat de presă.

Preşedintele american poate conta chiar – dacă se poate spune aşa – pe sprijinul unui Jedi.

Mark Hamill, actorul care l-a interpretat pe Luke Skywalker în serialul „Războiul Stelelor” şi un fervent susţinător al candidatului democrat, a scris pe X:”O seară ratată nu schimbă nimic din că tipul de faţa lui este un client al justiţiei, un mincinos în serie şi un violator recunoscut, care nu are compentenţa necesară pentru niciun mandat. Punct final!”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: