Skip to content
Politică

După eșecul de la alegeri, Paleologu vrea să-și facă partid

rfi.ro

Fostul deputat Theodor Paleologu a mărturisit, pe pagina personală de Facebook, că a fost îndemnat să pună bazele unui nou partid de dreapta.

Paleologu afirmă că nu are „aspiraţii de şef de partid”, însă în cazul în care va înfiinţa un nou partid, ar fi vorba de „un partid-școală”, care să formeze „spiritul civic și militant al simpatizanților”.

„Foarte mulți sînt cei care mă îndeamnă să pun bazele unui nou partid de dreapta, cu o clară identitate liberală și conservatoare. Pe de-o parte, mă simt responsabil față de cei care m-au votat, care au strîns semnături, au dat flyere și au combătut pentru candidatura mea. Sînt oameni care au dat din banii și timpul lor pentru o cauză comună. Au pus suflet, s-au implicat și acum sînt dezamăgiți. Nu-i pot lăsa așa.
Pe de-altă parte, nu am aspirații de șef de partid și voi dedica foarte mult timp școlii de la Casa Paleologu, o cauză cel puțin la fel de importantă în opinia mea. Dacă totuși voi urma îndemnul acestor susținători și simpatizanți, o voi face cu totul altfel decît s-a procedat pînă acum la crearea de noi partide. Așa cum spunea un susținător fervent, ar trebui să fie un partid-școală, adică o organizație care să formeze spiritul civic și militant al membrilor și simpatizanților din timp, cu cîțiva ani înainte de următoarele alegeri. Voi lăsa altora conducerea partidului, eu urmînd a mă concentra pe educarea cadrelor. Aș fi mai degrabă mentor decît președinte.
Postarea mea e o invitație la un schimb de idei, nu un angajament”, a scris Paleologu, pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *