Skip to content
Cultural Știri

După incendiul de la Notre-Dame, Spania va începe o revizie la marile sale monumente

Spania va demara o revizie a securităţii instalaţiilor electrice ale monumentelor sale, „consecinţă evidentă” a incendiului care a distrus Catedrala Notre-Dame din Paris, a anunţat marţi ministrul spaniol al culturii, Jose Guirao, informează AFP.

În mod evident, acesta este un semnal de alarmă şi vom demara o revizie a tuturor instalaţiilor” marilor monumente, a declara Guirao la radioul public RNE, fără a preciza ce monumente vor fi vizate, scrie agerpres.ro..

Pericolele sunt în continuare instalaţiile electrice vechi, care trebuie supravegheate„, a subliniat el, dând asigurări că „în general, instalaţiile marilor monumente din Spania sunt sigure„.

Pista privind declanşarea accidentală a focului de la un şantier de renovare în curs pe acoperişul catedralei „reţine atenţia anchetatorilor, care investighează cazul„, a precizat o sursă apropiată dosarului la Paris. Incendiul pare să fi început la nivelul schelelor instalate pe acoperiş. O anchetă a fost declanşată pentru „distrugere involuntară prin incendiu„.

Jose Guirao a anunţat că va discuta cu omologul său francez Frank Riester pentru a se pune „total la dispoziţia” sa. „Deocamdată, este vorba în special de un sprijin moral, de solidaritate şi, începând de aici, de tot ce vor avea ei (francezii) nevoie„, a adăugat ministrul spaniol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *