Skip to content
Știri locale Vrancea

După încetarea stării de alertă, Vrancea îşi închide şi centrele de vaccinare împotriva COVID-19

Inquam Photos/Octav Ganea

În judeţ va rămân deschise doar două centre de imunizare, iar activitatea va fi preluată de medicii de familie şi şi-au dat acordul pentru acest lucru, potrivit adevarul.

Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, dar lucrurile în România se petrec ca şi cum nu mai este nevoie de imunizare. Astfel, după ce săptămâna trecută s-a decis încetarea stării de alertă, inclusiv eliminarea măştii de protecţie şi a certificatului verde, în Vrancea se închid şi centrele de imunizare împotriva COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a anunţat că de marţi, 15 martie, singurele centre funcţionale vor rămâne cel de la Sala de Sport din Suraia, centrul aferent amenajat în proximitatea centrului comercial Focşani de pe centura de ocolire şi echipele mobile. Vor fi administrate în continuare toate tipurile de vaccin, inclusiv pentru categoria de vârstă 5-11 ani.

Campania de vaccinare va fi susţinută pe mai departe de către medicii de familie, dar şi aceştia în formulă redusă, după ce abia o treime din numărul lor total şi-a dat acordul pentru realizarea vaccinului în cabinete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *