Skip to content
Politică

După negocieri îndelungate diplomaţii din aproape 200 de ţări, prezenţi la Katowice, au ajuns la o înţelegere pentru a menţine Acordul de la Paris

Times Now

Diplomaţii din aproape 200 de ţări au ajuns la o înţelegere pentru a menţine Acordul de la Paris privind schimbările climatice prin adoptarea unui set detaliat de reguli care să ajute la implementarea sa, relatează site-ul publicaţiei The New York Times.

Înţelegerea, convenită în urma unei nopţi întregi de negocieri care a avut loc în oraşul polonez Katowice, va cere ulterior fiecărei ţări din lume să urmeze un set uniformizat de măsuri standard pentru a îşi măsuri emisiile de gaze. De asemenea, ţările trebuie să îşi reducă emisiile până la următoarea rundă de discuţii, care va avea loc în anul 2020.

Acordul mai cere ţărilor dezvoltate să fie mai clare în privinţa ajutorului pe care intenţionează să îl ofere ţărilor mai puţin dezvoltate pentru a avea mai multă energie nepoluantă şi să-şi construiască rezistenţă împotriva dezastrelor naturale.

Statele Unite au fost de acord cu înţelegerea, în pofida ameninţărilor preşedintelui Donald Trump privind retragerea Washingtonului din Acordul de la Paris. Cu toate acestea, SUA nu se pot retrage în mod formal din Acord până în 2020.

Observatorii au informat că negociatorii americani au lucrat constructiv cu China pentru regulile privind transparenţa.

Mulţi din participanţii la Conferinţa privind Schimbările Climate şi-au exprimat dezamăgirea, considerând că aceste măsuri sunt capabile doar pe jumătate să combată o criză climatică. Emisiile de gaze cu efecte de seră sunt încă în creştere, iar milioane de oameni încă se află în ţări care sunt în pericol de secetă, inundaţii şi focuri de vegetaţie.

Susţinătorii înţelegerii, cu toate acestea, speră că noile reguli vor ajuta la construirea încrederii şi cooperării între state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *