Skip to content
Politică

După ninsori, ne pricopsim cu ger. Află la cât vor coborî temperaturile

După ninsori, ne pricopsim cu ger în zilele care urmează. Află la cât vor coborî temperaturile în numeroase zone ale ţării.

Meteorologii au actualizat avertizarea de ninsori şi viscol. Zona afectată de urgia albă se restrânge în sud-estul ţării, informează realitatea.net.

Astfel, 12 judeţe rămân sub cod galben până luni seară, la ora 18.00. În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, anunţă ANM.

COD GALBEN

Intervalul : 17 ianuarie, ora 18 – 18 ianuarie, ora 18
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : intensificări ale vântului, ninsori;

COD GALBEN

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.

 

METEO PE URMĂTOARELE TREI ZILE

Cerul va avea înnorări în sudul, centrul şi estul ţării şi va deveni variabil în rest. În Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei şi pe arii restrânse la munte vor fi ninsori slabe, însã vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior. În restul ţării, vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 1 grad.

În Capitală, vremea va fi deosebit de rece. La amiază, maxima va ajunge la -2…-1 grad. Cerul va fi înnorat, trecător va mai fulgui, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

La munte, vremea va deveni deosebit de rece, chiar geroasă pe parcursul nopţii. La amiaza va fi -9 grade la Păltiniş cu 17 cm stratul de zăpadă, tot -9 grade la Preadeal cu 14 cm stratul, -8 grade la Semenic şi 29 de cm stratul de omat, -9 grade la Sinaia cu 24 de cm stratul, -8 grade la Arieseni, 50 de cm şi -5 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau cu 26 de cm. Pe arii restrânse va ninge slab, dar vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar vântul va mai slăbi treptat în intensitate.

VREMEA PE 2 ZILE

Marţi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa în majoritatea zonelor ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -9, -8 grade în depresiunile transilvane şi 0 grade la Timişoara şi Drobeta Turnu Severin.

În capitală, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa: -12, -10 grade vor fi dimineata in oras si chiar mai putin de -12 grade in zona preoresenească şi în jur de -5 grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Miercuri în sudul, în estul şi parţial în centrul ţării vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales în prima parte a zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade, mai coborite în Lunca Dunării dar si mai ridicate în sudvest, 3 grade la Timişoara. Local în regiunile vestice, nordice şi centrale şi cu totul izolat în rest va ninge slab mai ales după amiaza. În zonele joase de relief, mai ales ales din sud şi din sud-est, pe arii restrânse, dimineaţa va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, la prima oră vor fi -16, -14 grade şi la amiaza, in jur de -9 grade. Dimineaţa şi seara va fi ceaţă asociată cu chiciură.

REGIUNI
*** Nu mai ninge în regiunile intracarpatice astăzi, ba chiar iese şi soarele în special în vest. Dar cu toate astea, maximele sunt mici, negative în toată zona, de la -7 grade la Miercurea Ciuc la zero grade la Timişoara si Oradea.*** În sud, mai sunt înnorări în Muntenia, în partea de est mai ninge dar slab, iar vintul mai atinge la rafale 55-65 km/ora. Maximele sunt negative, între -4 si 0 grade. În Oltenia, e soare şi astfel temperatura trece de zero grade dar foarte puţin: 1 grad la Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu.*** Şi în Dobrogea vremea se mai îmbunează, mai ninge dar slab, vântul însă mai are intensificări, 55-65 km/ora. -4 grade doar la amiază la Tulcea si -2 la Constanţa.*** Vreme deosebit de rece si în Moldova. Ninsorile scad în intensitate dar bate vântul si spulbera zăpada. La amiaza, valori termice modeste, in general intre -6 si -4 grade.*

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *