Skip to content
Politică

După parlamentarii francezi, și italienii de la mișcarea Cinci Stele intenționează să viziteze Crimeea

O delegatie a miscarii contestatare italiene Cinci Stele (M5S) va vizita in octombrie Moscova si Crimeea pentru a denunta sanctiunile impuse Rusiei in urma anexarii, in 2014, a acestei peninsule ucrainene, informează hotnews.ro.

Dupa ce zece parlamentari francezi de opozitie au creat polemica dupa ce s-au deplasat saptamana trecuta in Crimeea, deputatul M5S Manlio di Stefano a anuntat o initiativa similara pe blogul sefului miscarii, fostul comediant Beppe Grillo.

Consideram Rusia un partener comercial, economic, cultural si istoric esential Europa si Italia, precum si un interlocutor international fundamental pentru rezolvarea gravelor crize internationale„, a explicat Di Stefano.

Vizita din octombrie se doreste a fi „un semn de pace si de destindere pentru constructia unei noi lumi multipolare in respectul suveranitatii, autodeterminarii popoarelor” si punand capat „alinierii oarbe” a Uniunii Europene in „cruciada impotriva Rusiei”, a adaugat el.

Crimeea a fost anexata de Moscova in martie 2014 dupa ocuparea peninsulei de catre fortele rusesti si un referendum contestat, calificat ca fiind ilegal de Ucraina si tarile occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *