Skip to content
Galați

După plimbările din „weekendul relaxării“, faleza din Galați a rămas plină de gunoaie

Facebook

Tone de gunoaie aruncate la întâmplare, în perioada 15-17 mai, au fost colectate în Galaţi din zona Falezei Dunării de către angajaţii de la salubritate. Oamenii spun că a fost mai multă mizerie decât după evenimente de amploare.

Faleza Dunării de la Galaţi a fost plină de oameni vineri, sâmbătă şi duminică, după ce timp de aproape două luni a fost închisă din cauza măsurile dispuse în cadrul stării de urgenţă determinată de pandemie, iar înghesuiala nu a stârnit doar îngrijorare (având în vedere că mulţi dintre cei ieşiţi la plimbare nu purtau măşti), ci a readus în discuţie efectele nesimţirii.

" "

Încă de vineri, pe reţelele de socializare a început să discute intens despre faptul că deşi Faleza era foarte curată la finalul stării de urgenţă, prima zi de relaxare a răsturnat complet situaţia, iar gunoaiele aruncate la întâmplare au început să se adune, mai ales în zona superioară (de la bulevardul Marii Uniri).

Nu puţini au fost cei care au criticat dur serviciul de salubritate din Galaţi (pe motiv că şi-ar fi făcut prost treaba), însă ulterior s-a dovedit că lucrurile stau, totuşi, un pic diferit. Sâmbătă şi duminică a început să iasă la iveală faptul că, deşi angajaţii de la Salubritate au fost la datorie şi au încercat să ţină mizeria sub control, le-a fost aproape imposibil. Din fotografiile postate şi distribuite de gălăţeni pe internet (o parte dintre ele prezentate în galeria foto ataşată acestui articol) se poate constata că regulile de bun-simţ au fost încălcate în mod repetat în zona Falezei. Gunoiul a fost aruncat la întâmplare peste tot, deşi în zonă există numeroase coşuri, potrivit Adevarul.

„În cele mai multe dintre coşuri nu era mai nimic, iar la doi metri distanţă era morman de bidoane goale, de ambalaje de pizza, de pahare din plastic şi ale mizerii. Am găsit chiar şi măşti aruncate…”, ne-a spus unul dintre angajaţii Ecosal care, luni, 18 mai, încă trebăluia să înlăture dovezile de nesimţire. Omul ne-a mai mărturisit că cele mai mari probleme le pun cojile de seminţe şi mucurile de ţigări, prezente în cantităţi mari mai ales în zona Falezei Superioare (în apropierea băncilor mai ales). „Pe trotuar se poate mătura uşor, dar pe iarbă e mai greu, e multă pierdere de timp. Am găsit aruncate pe taluz şi pungi cu gunoi adus de acasă. Cred că l-au pus în portbagaj şi le-au aruncat aici. Foarte urât!”, ne-a mai spus muncitorul. Oamenii de la salubritate au reuşit să strângă, până luni la prânz, cea mai mare parte din gunoaiele aruncate la întâmplare, dar spun că niciodată nu a fost aşa o lipsă de bun-simţ. Nici măcar după mari evenimente, de tipul Festivalului Scrumbiei sau Ziua Marinei se mai ajungea la o aşa cantitate de deşeuri, însă atunci măcar exista scuza că erau deschise în zonă zeci tarabe cu mâncare (deci se genera o cantitate mare de ambalaje), ceea ce nu a fost cazul de data aceasta.

Angajaţii de la Salubritate s-au mai plâns şi de faptul că tinerii cărora le-au atras atenţie să nu mai arunce gunoiul la întâmplare le-au răspuns în batjocură şi chiar cu agresivitate.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *