METEO După ploaie se întoarce canicula: un val de aer tropical va aduce temperaturi de peste 38°C

caniculă
Sursa foto: Freepik

După câteva zile de temperaturi reduse și furtuni cu vânt puternic și grindină, canicula se va întoace în forță peste tot în țară, iar temperaturile vor ajunge să depășească și 38 de grade Celsius.

Valul de aer tropical va ajunge pe teritoriul țării încă de luni, când se vor înregistra temperaturi de până la 35 de garde Celsius în regiunile extracarpatice, zone în care valul de aer cald se va intensifica în zilele următoare ale săptămânii.

Deși la acest moment temperaturile nu par să prevestească valul de căldură de săptămâna viitoare, situându-se între 9 grade Celsius și 20 de grade, până la sfârșitul zilei, maximele vor atinge și 30-31° Celsius.

Acum, în România se înregistrează 9° la Petroșani, 20° la Călărași, 18° în Constanța și București, 15° la Sibiu și Oradea, 14° la Brașov și13° la Cluj-Napoca.

Astăzi vor fi 22 de grade la Suceava și 25-27 de grade la Baia Mare, unde va fi mai cald. 24 de grade Celsius în Cluj-Napoca și Timișoara. Azi a fost mult mai frumos decât ieri, chiar și în porțiunea de sud a Moldovei.

De exemplu, la Galați, temperatura maximă va fi de 27 de grade. Cea mai mare temperatură așteptată la București, unde se anunță de asemenea o vreme extrem de frumoasă, este de 29-30 de grade.

Va fi o zi frumoasă, deși în sudul și sud-estul națiunii va sufla vântul, cu rafale de până la cincizeci de kilometri pe oră. Temperatura începe să crească de mâine. maxime de 20 la 5 până la 33 de grade. Luni, în țară va reveni vremea caldă, cu maxime de 35 și poate chiar 36 de grade.

În plus, săptămâna viitoare meteorologii anunță temperaturi de până la 38 de grade Celsius.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: