Skip to content
Politică

După porci, și vacile îl îmbogățesc pe Dragnea jr: milioane de lei de la stat

turnucustiri.ro

După porci, și vacile îl îmbogățesc pe Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD și al Camerei Deputaților. Vedeți mai jos câte milioane de lei a obținut el de la stat.

Fiul lui Liviu Dragnea, deținător la vedere a unei ferme de porci, a declanșat un scandal național după ce Guvernul Grindeanu a decis să acorde subvenții pentru creșterea suinelor. Juniorul deține și o fermă de vaci în Teleorman, finanțată generos din bani europeni, scrie miercuri România Liberă.

Vacile sunt deținute, oficial, de Agrotrust SRL din Teleorman, firmă deținută, tot oficial, de către Mihai Slăvescu Putineanu. Conform presei locale teleormănene, Slăvescu Putineanu ar fi finul lui Liviu Dragnea și, în general, un apropiat al intereselor liderului PSD.

Împrumuturile bancare contractate de către Agrotrust SRL au fost garantate nu doar de către Tel Drum SA, ci și de către fiul lui Liviu Dragnea.

Pe 21 februarie 2017, Agricover Credit IFN a acordat un credit societății comerciale Agrotrust SRL din Alexandria, județul Teleorman. Garanți pentru acest credit (de o valoare neprecizată la Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare – AEGRM) au fost trei persoane fizice: Dragne Ilie-Liviu, Dragnea Valentin-Ștefan și Slăvescu Putineanu Mihai. Ultimul, Slăvescu Putineanu, este și proprietarul Agrotrust SRL.

Iată sumele primite de la stat de către ferma de vaci a lui Dragnea junior din 2009 până în prezent (la care se adaugă 2,4 milioane de lei primiți în 2014 de la Ministerul Fondurilor Europene):

  • 2009-2011: 1,2 milioane lei
  • 2012: 1,6 milioane lei
  • 2013 – 2014: aproape 4 milioane lei
  • 2015: 3,1 milioane lei
  • 2016: 1,6 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *