Skip to content
Politică

După revoltă, Ciutacu, avertizează dur noua clasă politică: „Mă enervează ca beneficiarii…”

Într-un articol publicat pe blogul personal, jurnalistul Victor Ciutacu reacționează la proaspăt anunțata demisie a premierului Victor Ponta. Sub titlul „Revolta. Protest. Acoperire. Furie. Sînge”, Ciutcu analizează mișcările de masă de marți seară din București, proteste care nu au putut fi ignorate de reprezentanții de la vârful politicii și care au avut efectul scontat, demisia premierului Ponta.

Potrivit lui Victor Ciutacu, mărirea și decăderea politică a prim-ministrului a început și a sfârșit prin persoana lui Raed Arafat, iar oamenii se întorc la cei care le-au tăiat salariile cu 25%.

Conform opiniei jurnalistului, protestul a fost autentic, nu unul simulat, nu unul al „protestatarilor de meserie” amintind de vechile manifestații în care tânărul Claudiu Crăciun se înscăunase ca lider al tinerilor din societatea civilă.

Ciutacu dezvăluit că „Reactivarea subita a acoperitilor in presa, a clasicelor site-uri de propaganda si a unor fosti lucratori in media care nu se stie din ce traiesc azi spune multe despre adevaratii autori ai mobilizarii. Iar nerabdarea lui Iohannis de a nu-l apuca anul de presedinte cu Ponta inca premier e atat de transparenta, incat nici nu-ti trebuie vreo farama de inteligenta s-o deslusesti.”

Ziaristul cataloghează gestul neinspirat de marți seară al premierului de a-l demite pe șeful ANPC, Marius Dunca, drept „noaptea minții.”

„Marsul de aseara e o etapa din proiectul schimbarii puterii politice folosindu-se furia indreptatita a strazii si emotia.”, opinează Ciutacu avertozând asupra faptului că beneficirii schimbării, noii reprezentanți ai clasei politice ce vor apărea public pe în curând ar putea încerca să ne ia de proști.

Redăm mai jos articolul complet al jurnalistului publicat pe blogul ciutacu.ro.

„Revolta. Protest. Acoperire. Furie. Sînge

UPDATE: Cat se poate de firesc, Ponta a demisionat, guvernul a picat. q.e.d.
image

De cateva zeci de mii de oameni in strada, indiferent cine/ce sta in spatele protestului, trebuie sa tii cont. E valabil pentru orice putere politica. Am scris-o si in zilele care au dus la caderea guvernului Boc, o scriu si acum.
Marirea politicianului Ponta a inceput cu Arafat; la fel si iesirea din peisajul politic la varf.
Intre altele, oamenii vor “spitale, nu catedrale”. E OK, dar nu-mi amintesc sa-i fi vazut la fel de revoltati, in strada, cand Boc inchidea spitalele. In plus, e interesant ca guvernul care a dat 25% la leafa intregului personal medical e pe cale sa pice in favoarea intoarcerii celor care au taiat 25% aceleiasi categorii profesionale.
Despre sentimente de revolta sincera pot vorbi, intemeiat, oamenii (multi, intr-advar) care au iesit in strada fiindca asa au simtit, nu Claudiu Craciun (pe care nu l-a facut Ponta cat de ministru isi dorea el), galeriile echipelor de fotbal (care tura trecuta jucau pentru Oprea, iar acum au schimbat comanditarul si tinta) sau toti protestatarii de meserie.
Reactivarea subita a acoperitilor in presa, a clasicelor site-uri de propaganda si a unor fosti lucratori in media care nu se stie din ce traiesc azi spune multe despre adevaratii autori ai mobilizarii. Iar nerabdarea lui Iohannis de a nu-l apuca anul de presedinte cu Ponta inca premier e atat de transparenta, incat nici nu-ti trebuie vreo farama de inteligenta s-o deslusesti.
Teoria multimilor spune, intre altele, ca, in momente de incordare sociala extrema, gloata are nevoie de sange. Sa i-l dai pe seful Protectiei Consumatorilor tine deja de noaptea mintii.
Cu riscul asumat de a-i irita iar pe tinerii frumosi si liberi, marsul de aseara e o etapa din proiectul schimbarii puterii politice folosindu-se furia indreptatita a strazii si emotia.
Oamenii sunt liberi constitutional si indreptatiti moral sa protesteze. Doar ca ma enerveaza ca beneficiarii sa incerce sa ma ia de prost”, a conchis jurnalistul Victor Ciutacu.

1 comentariu la “După revoltă, Ciutacu, avertizează dur noua clasă politică: „Mă enervează ca beneficiarii…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *