Skip to content
Internațional

După sărbătoarea din weekend care marchează sfârșitul Ramadanului, se va deschide Esplanada Moscheilor din Ierusalim

g4media.ro

Esplanada Moscheilor din Ierusalim, închisă timp de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, se va redeschide după Eid al-Fitr, o sărbătoare din acest weekend care marchează sfârşitul Ramadanului, a anunţat marţi Waqf, organizaţia ce administrează lăcaşurile religioase musulmane din Oraşul Sfânt, informează AFP.

Consiliul Waqf a decis să ridice interdicţia pentru credincioşi de a intra în Moscheea Al-Aqsa după celebrarea Eid al-Fitr”, au precizat reprezentanţii Waqf într-un comunicat. Ei au adăugat că vor anunţa mai târziu modalităţile prin care Esplanada Moscheilor din Ierusalim va fi redeschisă.

Ramadanul din acest an se va încheia în noaptea de 23 spre 24 mai, informează g4media.ro. Directorul acestei moschei, şeicul Omar al-Kisswan, speră că nu vor fi exista restricţii referitoare la numărul de credincioşi care vor putea să se plimbe pe esplanadă, considerată al treilea loc sfânt al islamului. Detaliile în privinţa redeschiderii Esplanadei Moscheilor din Ierusalim urmează să fie în curând finalizate, „pentru a evita orice critică despre absenţa precauţiilor sanitare”, a adăugat el.

Pentru prima dată după 1967, Esplanada Moscheilor a fost închisă pentru credincioşi în urma unei decizii luate de Waqf, a anunţat şeicul Omar Al-Kisswan în momentul închiderii acesteia la sfârşitul lunii martie. Forţele israeliene, care controlează toate zonele de acces la esplanadă şi care pătrund în acea zonă în caz de necesitate, au închis de mai multe ori acest sit în ultimii ani în urma unor manifestaţii violente.

Constatând o încetinire a răspândirii noului coronavirus, autorităţile israeliene au relaxat măsurile de izolare a populaţiei la domiciliu, în speranţa de a reporni progresiv economia ţării. Peste 16.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost confirmate oficial în Israel, iar 277 dintre ele au murit din cauza acestui virus.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *