După succesul surprinzător al CFR Călători, și CFR Marfă prezintă un bilanț pe plus

Sursa foto: CFR Marfa

Cifra de afaceri a CFR Marfă a crescut cu 34% în anul 2022 faţă de anul 2021, respectiv cu 12,9% în 2023 faţă de anul 2022, informează compania într-un comunicat transmis vineri către Agerpres privind rezultatele financiare din ultimii ani.

Potrivit sursei citate, evoluţia pozitivă a cifrei de afaceri a continuat în primul semestru al anului 2024, şi rămâne la un nivel acceptabil în semestrul 2 al anului 2024, în concordanţă cu evoluţia în scădere a pieţei de transport feroviar.

În perioada 2022-2024, CFR Marfă a raportat indicatorul financiar EBITDA pozitiv (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization – indicator care indică profitul înainte de a scădea impozitul pe profit, dobânzile şi amortizarea), astfel: 134 de milioane de lei în anul 2022, 110 milioane de lei în 2023, respectiv 6,8 milioane de lei în 2024.

„CFR Marfă practică un model de afaceri corect pe piaţă şi respectă în totalitate legislaţia privind dumpingul (vânzarea produselor sub preţul de producţie pentru a elimina concurenţa). Compania îşi propune să obţină profit prin stabilirea unor tarife de transport competitive, care asigură sustenabilitatea financiară, fapt demonstrat prin performanţele economice constante din ultimii trei ani (indicatorul EBITDA înregistrat în această perioada susţine acest fapt)”, se scrie în comunicatul companiei.

Compania efectuează plata facturilor curente la termen către toţi furnizorii, inclusiv către CFR S.A. şi SC Electrificare CFR S.A., plăteşte drepturile salariale fără întârziere şi respectă cu rigurozitate planul de eşalonare a datoriilor istorice, se menţionează în comunicat.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: