Skip to content
Coronavirus

După valul de români întorși din Italia, au început să vină autocarele din Spania

facebook

În timp ce cursele terestre între Italia și România au fost sistate, autocarele din Spania continuă să aducă în țară numeroși compatrioți încărcați cu multe bagaje.

Oamenii nu recunosc faptul că ar fugi de coronavirus, ci pretind că li s-au încheiat contractele.

Autocarul unei firme de transport internațional a adus în țară deja numeroși bistrițeni care au muncit în Spania. Încărcați cu multe bagaje, dintre care lăzi și plase întregi de portocale și lămâi, oamenii – majoritatea de pe Valea Someșului Mare – au declarat că s-au întors acasă fiindcă nu ar mai fi de lucru până în luna mai.

Eu am lucrat la tăiat de vie în zona Madridului. S-a terminat. Am venit acasă că aici am de lucru la țară. Până în luna mai nu mai este de muncă în agricultură. Numai spaniolii mai au de arat și de pregătit terenul. Eu mi-am adus ulei de măsline, alții au adus portocale și lămâi. Am descărcat din autocar vreo 200 de kg numai pentru Rebra”, ne-a spus Vasile Scridonesi, care susține că, până să plece el din Spania, lumea nu a început să se teamă de coronavirus și nu a devastat magazinele ca în alte țări.

Spania a trecut miercuri de pragul de 2.000 de persoane infectate cu coronavirusul Covid-19, dintre care mai mult de jumătate în capitala Madrid (1.024), în timp ce numărul deceselor provocate de acest virus a ajuns la 47.

Deocamdată, pentru românii veniți din Spania nu există nicio restricție, relatează g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *