Skip to content
Politică

După voia lui Ciolacu: Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată miercuri, începând cu ora 12:00

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură depusă de PSD și UDMR să fie dezbătută și votată miercuri, începând cu ora 12:00, așa cum a propus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, relatează g4media.ro.

Anterior, ședința Birourilor Permanente, programată pentru ora 12:00, a fost suspendată din cauza absenței parlamentarilor PSD.

Potrivit unor surse social-democrate reprezentanţii PSD au refuzat să participe la şedinţă deoarece au primit informaţii că în ședința de Guvern de la ora 14:00 se va adopta o ordonanţă de urgenţă pe tema alegerii uninominale a președinților de Consilii Județene.

Reprezentanţii PSD au aşteaptat să vadă că proiectul de OUG va fi retras de pe ordinea de zi, apoi au stabilit o nouă ședință de BPR pentru ora 17:00.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari, a fost citită luni în plenul reunit al Parlamentului de deputatul PSD Daniel Suciu.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere, informează

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Conform Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă, după asumarea răspunderii, se depune moţiune de cenzură şi aceasta este adoptată. Dacă Executivul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Moţiunea social-democraţilor vine după ce, săptămâna trecută, Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *