Skip to content
Societate

Durere fără margini în Olt. Două fete s-au înecat într-un pârâu

Antena 3

Două fete minore s-au înecat vineri într-un pârâu din Caracal. Una dintre fete avea 6 ani și era din Caracal iar cea de-a doua avea 14 ani, fiind din comuna doljeană Calopăr. Ele s-au înecat vineri în pârâul Gologan din zona Stadionului Parc din municipiul Caracal şi au fost scoase la mal în stop cardio-respirator, potrivit  Antena 3.

 Pompierii le-au căutat timp de aproximativ 40 de minute, iniţial cu barca, apoi căutările au fost continuate de echipa de scafandri.

Potrivit lui Băsăşteanu, intervenţia scafandrilor s-a desfăşurat cu dificultate din cauza albiei neregulate a pârâului, a vegetaţiei abundente şi a lipsei de vizibilitate. În zona în care s-au înecat fetele apa pârâului are o adâncime de aproximativ patru metri.

Zona în care s-au înecat fetele este cunoscută drept una folosită pentru scăldat, deşi nu este amenajată în acest sens.

Pompierii Detaşamentului Caracal, cu o autospecială de primă intervenţie cu peridoc şi ambarcaţiune cu motor, o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare şi un echipaj SMURD au acţionat în municipiul Caracal, zona Stadionului Parc, pentru căutarea a două minore posibil înecate în pârâul Gologan. La faţa locului s-a deplasat şi echipa de scafandri a ISU Olt, cu autospecială pentru transport scafandri şi echipamente la locul intervenţiei. Ambele minore au fost găsite şi aduse la mal. Ele erau în stop cardio-respirator şi au fost începute manevrele de resuscitare. Minorele nu au răspuns manevrelor de resuscitare şi au fost declarate decedate„, a precizat Băsăşteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *