Skip to content
Politică

„E clar că băieții #oameninoiinpolitica au o problemă cu igiena”. Silviu Mănăstire, reacție furtunoasă după ce un alt primar USR are probleme mari cu gunoaiele

psnews.ro

Într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire reacționează după ce presa a relatat despre faptul municipiul Alba Iulia ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor de pe străzi. Menționăm că primarul municipiului Alba Iulia este Gabriel Pleșa, din partea USRPLUS.

„Hai că se umple de gunoaie și infecție și frumosul oraș Alba-Iulia, bineînțeles, sub înaltul patronaj al unui primar usere! E clar ca băieții #oameninoiinpolitica au o problema cu igiena. Or fi niște traume din copilărie la mijloc?”, scrie Silviu Mănăstire.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a atenţionat, luni, că în cazul în care nu se rezolvă în mod adecvat colectarea deşeurilor menajere din municipiul Alba Iulia ar putea solicita declararea stării de alertă din motive medicale, potrivit unui comunicat transmis, luni, Agerpres.

Direcţia de Sănătate Publică Alba face un apel către toţi cei implicaţi în procesul de colectare şi depozitare a deşeurilor de la nivelul Municipiului Alba Iulia să găsească, de urgenţă, soluţiile pentru deblocarea întregului proces, astfel încât situaţia să nu devină un pericol pentru sănătatea cetăţenilor. (…). Nu vom asista pasivi la transformarea oraşului într-un focar de infecţie, chiar dacă Direcţia de Sănătate Publică Alba nu deţine pârghiile şi instrumentele legale pentru a-i putea sancţiona pe toţi actorii implicaţi în procesul de colectare a deşeurilor. Lansăm acest apel tocmai pentru a evita situaţia în care vom fi obligaţi să solicităm declararea stării de alertă din cauze medicale, la nivelul Municipiului Alba Iulia. Sperăm că o astfel de decizie poate fi evitată, însă modul de evoluţie al colectării deşeurilor din ultima perioadă ne obligă să ne pregătim pentru orice scenariu. Astfel, am luat deja legătura cu toate instituţiile cu competenţe în domeniu, la nivelul oraşului şi judeţului, şi am transmis îngrijorările noastre în legătură cu situaţia colectării deşeurilor, precum şi posibilitatea ca, în cazul în care situaţia persistă, declararea stării de alertă să devină inevitabilă„, a afirmat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Acesta a menţionat că, urmare a vizitelor efectuate în teren de către personalul DSP, dar şi ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, a constatat că în foarte multe zone din Alba Iulia, în special în cartierele cu blocuri, colectarea deşeurilor a fost făcută la un nivel „mult sub cel necesar”.

Cantităţile foarte mari de gunoaie rămase necolectate, pe lângă disconfortul creat cetăţenilor care locuiesc în aceste zone, atât vizual cât şi în ce priveşte mirosul neplăcut, pot oricând să se transforme în focare de infecţie, cu atât mai mult cu cât suntem într-o perioadă cu temperaturi ridicate. (…). Lansăm încă o dată un apel către toţi factorii de decizie implicaţi în procesul colectării şi depozitării deşeurilor să ia de urgenţă măsuri şi să remedieze situaţia inacceptabilă în care i-au pus pe zeci de mii de albaiulieni„, a conchis Alexandru Sinea.

Alba Iulia se confruntă de câteva luni cu o „problemă majoră” în ceea ce înseamnă ridicarea gunoiului menajer, după cum recunoştea, la începutul lunii august, primarul Gabriel Pleşa.

2 comentarii la “„E clar că băieții #oameninoiinpolitica au o problemă cu igiena”. Silviu Mănăstire, reacție furtunoasă după ce un alt primar USR are probleme mari cu gunoaiele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *