Skip to content
Economie

E criză pe piaţa muncii din România. Hotelierii se plâng că nu au pe cine angaja, nici pentru salarii de până la 1.000 de euro

Hotel Elisabeta/ Facebook

Mai este puţin până la începerea sezonului estival iar hotelierii se plâng că nu găsesc forţă de muncă, aşa că angajează fie ospătari străini, fie elevi sau studenţi, care vor să muncească pe timpul verii.

În Clisura Dunării, reprezentanţii pensiunilor spun că nu găsesc suficienţi angajaţi, chiar dacă oferă salarii de până la 1.000 de euro pentru un ospătar, scrie antena3.ro.

„Am fost la Bursa locurilor de muncă, am ofertat ospătari şi barmani pentru pensiunea noastră, dar, din păcate, nu există interes pentru aceste locuri de muncă”, spune Florentina Muchitsch, reprezentant pensiune.

„La noi este sezonier. Nu ne avantajează cu absolut nimic. Faptul că avem doar şase luni care merg consecutiv pe an, nu ne ajută foarte mult să îi ţinem toată perioada anului”, precizează Alin Arbănaş, reprezentantul unei pensiuni.

Mulţi hotelieri apelează la alte soluţii pentru a acoperi deficitul de personal. Angajează, cu forme legale, pe perioada verii, elevi care doresc să îşi facă bani de cheltuială şi să se şi distreze în acelaşi timp.

Cele mai căutate locuri din HoReCa sunt pentru barmani şi ospătari, pentru care salariul este cuprins între 500 şi 800 de euro pe lună. Majoritatea sunt, însă, doar sezoniere şi de aceea nu par atractive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *