„E foarte bine că și-a dat demisia Budăi!”. Ce așteptări are PNL de la viitorul ministru

Sigla PNL
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din funcție în această dimineață, în scandalul căminelor groazei. Contactat de PS News, deputatul PNL Florin Roman a declarat că „e foarte bine că ministrul și-a dat demisia”  pentru că „erau probleme serioase pe zona domniei sale de competență”. Liberalul a punctat, în acest context, și așteptările pe care le are de la viitorul ministru al Muncii.

„E foarte bine că și-a dat demisia. Erau probleme serioase pe zona domniei sale de competență. Într-o țară normală, în astfel de situații, îți depui mandatul. Nu mă aștept să își depună mandatul și Gabriela Firea pentru că eu cunosc exact care sunt atribuțiile Ministerului Muncii și ale Ministerului Familiei. Competența, pe partea de control și de restul ținea exclusiv de ceea ce are în subordine și în coordonare Ministerul Muncii.

În calitate de partener al coaliției, aștept ca viitorul ministru al Muncii să își facă treaba. Asta așteptăm de la toți ceilalți colegi: să își facă treaba. Avem o restanță deja destul de serioasă pe legea salarizării. Avem o restanță destul de serioasă pe legea pensiilor și sigur că noul ministru nu prea va avea timp să se acomodeze și va trebui să fie pregătit cu jaloanele de pe PNRR”, a declarat liberalul Florin Roman.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că ministrul Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii. ”E un gest de onoare”, a spus Ciolacu.

„Am avut o discuție dimineață cu dl ministru Budăi, care m-a anunțat că își depune demisia. Aceasta e reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. E reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu a demis deja șefii unora dintre instituțiile din subordinea lui Budăi ca urmare a scandalului public.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: