Skip to content
Politică

E grea viața cu Orban: Gorghiu zboară de la vârful PNL. Nici Turcan nu se simte prea bine EXCLUSIV

oradesibiu.ro

Chiar dacă Ludovic Orban s-a promovat drept un candidat care va aduce pace în interiorul Partidului Național Liberal, iată că PNL este acum marcat de o nouă fierbere.

Mai precis, surse politice au declarat marți pentru PSnews.ro că ședința de astăzi a Biroului Executiv (BEx) s-a soldat cu o concluzie sumbră pentru fostele șefe ale partidului Raluca Turcan și Alina Gorghiu. Și mai precis, se pare că un vot le-a pecetluit celor două ambițiile de putere în interiorul formațiunii politice.

Să dăm puțin timpul înapoi: când Ludovic Orban a candidat pentru președinția PNL împotriva lui Cristian Bușoi, una dintre promisiunile fostului ministru al Transporturilor pentru a le atrage de partea lui pe Gorghiu și Turcan (care dădeau semne că urma să voteze cu Bușoi) a fost introducerea în Statut a unei prevederi potrivit căreia foștii președinți ai partidului (fie ei și interimari, cum este cazul Ralucăi Turcan) vor face parte de drept din Biroul Executiv.

Revenind în actualitate, trebuie să spunem că vineri este programată o ședință a Consiliului Național al PNL. Între timp, pe agenda de marți a BEx-ului a figurat tocmai acest subiect, al modificării Statutului în favoarea foștilor lideri. Ei bine, sursele PSnews.ro spun că, în urma unui amendament, propunerea lui Ludovic Orban a picat la vot, iar cele două blonde au rămas pe dinafară. Totuși, este necesară o precizare: Raluca Turcan a fost deja aleasă prim-vicepreședinte al PNL la Congresul de pe 17 iunie. Așadar, ea rămâne în această funcție (deci și în BEx, în mod automat). În schimb, în cazul șefei PNL Sibiu, este vorba despre viitor, nu despre prezent: dacă își va pierde funcția din BEx, Raluca Turcan va trebui să candideze din nou, întrucât nu se mai poate bucura de prevederea pe care Orban avea de gând să o includă în Statut.

Nu știm dacă pur și simplu s-a întâmplat așa ori dacă în spatele acestei dezamăgiri a stat chiar o mașinație a lui Orban. Cert este că, în oricare dintre cele două variante, președintele PNL se poate dezvinovăți dintr-un foc, explicând că el ar fi vrut să-și țină cuvântul, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, iar propunerea lui a căzut la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *