E oficial: 45 de avioane Wizz Air vor fi ținute la sol pentru verificări la motoare

Wizz Air
Sursa foto: Wizz Air

Wizz Air este una dintre companiile aeriene afectate de verificările suplimentare la motoarele GTF ale Pratt & Whitney. Producătorul a anunțat în septembrie că 600 până la 700 de motoare produse în ultimii șase ani au nevoie de inspecții de calitate, după ce a fost descoperit un defect rar, a pulberii de metal, care poate provoca fisuri.

Compania aeriană Wizz Air (WIZZ) va reține la sol 45 de avioane, inclusiv cele care au fost deja scoase din circuitul comercial în septembrie. Din 15 ianuarie 2024, motoarele avioanelor vor merge la verificări, pe parcursul a 18 luni.

Oficialii companiei eu revizuit în scădere profitul pentru acest an la 350-400 milioane de euro, față de un profit estimat în vară de 450 de milioane de euro.

„Pe baza unui buletin de service în legătură cu inspecțiile motoarelor GTF, emis la 3 noiembrie 2023, dar și a verificărilor efectuate cu Pratt & Whitney, proiectăm o reținere la sol a 45 de aeronave până la sfârșitul acestui an financiar (care se încheie la 31 martie 2024 – nr.), inclusiv aeronavele care sunt deja la sol, dar și cele care urmează să fie reținute de la mijlocul lunii ianuarie 2024. Impactul operațional și financiar pe termen scurt și mai lung este atenuat de acțiunile de management și de compensarea care a fost asigurată din partea producătorului”, se arată în raportul financiar privind rezultatele din primul semestru din acest an fiscal al companiei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL