Skip to content
" "
Politică

E oficial! ALDE iese de la guvernare, se aliază cu PRO România și îl susține pe Mircea Diaconu la prezidențiale. Tăriceanu, declarația momentului

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

E oficial! Șefii filialelor ALDE și conducerea centrală a partidului au decis, luni, în Parlament, să iasă de la guvernare și să facă alianță cu Pro România.

De asemenea, ALDE va susține candidatura independentă a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale.

" "

„Așteptam un răspuns favorabil la necesitatea unor măsuri pentru continuarea guvernării și nu am avut nicio contrapropunere. Colegii au luat decizia de a se renunța la continuarea guvernării alături de PSD. Guvernarea nu poate rămâne în reperele defensive de până acum, fără o bază corectă.

Nu putem merge mai depate cu construcții bugetare care nu se pot derula așa cum ne-am imaginat. Am constat că coaliția funcționa defectuos și la nivel local, și la nivel central. De aceea cred că este mai corect să ne despărțim civilizat. Noi vom trece în opoziție. Am anunțat că renunț la candidatura la prezidențiale.

Luni îmi voi anunța demisia din funcția de președinte al Senatului. Le-am propus colegilor să susținem candidatura lui Mircea Diaconu. Suntem dispuși să-i acordăm sprijinul logistic pentru a-și derula campania. Am discutat acest lucru și cu Victor Ponta și a fost și el de acord să susțină candidatura lui Mircea Diaconu, care este foarte mobilizat pentru această bătălie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după ședința ALDE.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *