Skip to content
Alegeri

E oficial! Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 6 decembrie 2020

secundatv.ro

UPDATE 21.30: Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, joi seară, că Guvernul a adoptat Hotărârea care stabileşte data alegerilor parlamentare în 6 decembrie.

Aşa cum premierul Ludovic Orban a anunţat în deschiderea şedinţei de Guvern, au fost propuse hotărârile de GUvern iniţiate de AEP şi MAI pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, respectiv data de 6 decembrie 2020”, a anunţat Ionel Dancă. De asemenea, a fost stabilit calendarul tuturor activităţilor legate de alegeri.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că se discută o HG pentru stabilirea datei alegerilor. El a explicat că data alegerilor partamentare trebuie anunţată cu 90 de zile înainte, mandatele parlamentarilor expirând în data de 21 decembrie.

Astăzi va trebui să luăm o decizie foarte importantă, şi anume să adoptăm HG privitoare la alegeri. Prioritare sunt HG privind stabilirea datei alegerilor şi apoi stabilirea calendarului. Îl văd pe domnul ministrul Vela că este pregătit, atât cu cele două hotărâri de guvern, cât şi cu celelalte două în primă lectură, urmând să obţinem avizul Consiloiului Legislativ. Vreau să informăm opinia publică despre această dată. Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie, să stabilim data alegerilor parlamentare. În conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. De asemenea, trebuie să ţinem cont de prevederile constituţionale.”, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, coroborând prevederile legale şi constituţionale în vigoare, ”data alegerilor parlamentare nu poate fi decât 6 decembrie”. ”Ca atare, proiectul de HG pe care-l va introduce pe ordinea de zi domnul ministrul Vela este cel referitor la stabilirea datei alegerilor parlamentare pe data de 6 decembrie”, a afirmat Ludovic Orban. ”Suntem pregătii, domnule prim-ministru”, a replicat ministurl Marcel Vela.

Guvernul discută, de asemenea, o HG pentru stabilirea calendarului tuturor acţiunilor referitoare la alegerile parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *