Skip to content
Politică

E OFICIAL: cât a plătit Camera Deputaților pentru vizita în Elveția a lui Dragnea și Vlase EXCLUSIV DOCUMENT

paginadepolitica.ro

PSnews.ro vă prezintă în rândurile care urmează cât a plătit Camera Deputaților pentru vizita în Elveția a PSD-iștilor Liviu Dragnea și Gabriel Vlase, în perioada 29-31 mai 2018.

Chiar dacă presa respectivelor zile s-a concentrat pe prezența alături de Dragnea a iubitei acestuia, Irina Alexandra Tănase, site-ul Newsweek.ro a remarcat prezența lui Vlase în respectiva delegație (actualul director al SIE fiind în acel moment vicepreședinte al forului legislativ inferior).

" "

Ei bine, redacția PSnews.ro a trimis o solicitare către Camera Deputaților, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pentru a afla care a fost costul vizitei suportat din bani publici pentru Liviu Dragnea, Gabriel Vlase, Anca Spiridon (directorul cancelariei lui Dragnea) și consilierii Paul Ionescu și Paula Turcu. La rândul ei, Camera Deputaților a răspuns că a suportat doar diurna și asigurarea de sănătate pentru fiecare dintre participanți, precizând că organizatorii vizitei (respectiv Consiliul Național al Confederației Elvețiene) au achitat cheltuielile pentru cazare. Totuși, forul legislativ român nu spune nimic despre cheltuielile pentru transport.

Iată lista cheltuielilor în euro pentru diurne, precum și echivalentul lor în lei, la un curs mediu al BNR de circa 4,64 RON/EUR la nivelul lunii mai (menționăm că în cazul fiecăruia asigurarea medicală de călătorie este constantă: 6,50 de lei):

– Nicolae-Liviu Dragnea: 225 de euro (aproximativ 1.044 de lei);

– Petru-Gabriel Vlase: 180 de euro (aprox. 835 de lei);

– Anca Spiridon, Paul Ionescu și Paula Turcu: 150 euro de fiecare (aprox. 700 lei).

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *