Skip to content
Politică

E oficial! Catredrala Mântuirii Neamului primește 15 milioane lei de la Primăria Capitalei

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat joi, la propunerea primarului general Gabriela Firea, 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

Mai mult, s-au alocat 4,5 milioane lei pentru consolidarea si restaurarea Manastirii Antim.

Referitor la comentariile ca ar fi mai bine sa investeasca in spitale, Gabriela Firea a declarat ca planul de investitii in spitale este mai ambitios, de 3 milioane de euro, si ca in urmatoarea perioada se va face un inventar a ceea ce trebuie facut in unitatile spitalicesti din subordinea Primariei.

Consilierul Uniunii Salvati Bucurestiul, Ana Ciceala, a declarat ca USB voteaza impotriva acestui proiect spunand ca este nevoie de o consultare publica pe marginea lui, dar si ca CGMB ar trebui sa mandateze primarul general, Gabriela Firea, pentru a solicita documente justificative privind modul in care au fost cheltuiti pana in acest moment banii alocati de municipalitate pentru construirea catedralei, scrie hotnews.ro.

Si consilierii PNL au anuntat ca vor vota impotriva proiectului de rectificare bugetara care prevede alocarea banilor pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

„Noi nu suntem impotriva Bisericii sau a finalizarii proiectului Catedralei Mantuirii Neamului. Consilierii PNL au votat deja anul acesta alocarea a doua milioane de lei din bugetul Bucurestiului catre acest proiect. Consideram ca bucurestenii deja au contribuit suficient pe anul in curs la acest proiect si in consecinta nimeni nu poate spune ca bucurestenii nu au contribuit, mai ales ca nu este primul an, s-a intamplat si anul trecut, totalizand pana acum numai de la bugetul Bucurestiului undeva sub 10 milioane de euro din 2011 pana astazi, fara sa mai adaug si sumele cu care au contribuit sectoarele”, a declarat Ciprian Ciucu, PNL, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *