Skip to content
Politică

E oficial! Cine va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii

digi24.ro
" "

E oficial: consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României la Washington. Informația a fost confirmată chiar de el, pentru CaleaEuropeană.ro, și vine în contextul în care George Maior a fost rechemat de la șefia misiunii diplomatice din SUA.

Andrei Muraru s-a născut în 1982 și în prezent ocupă funcția de consilier prezidențial la Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă. El a absolvit Facultatea de Istorie în 2005 și este licențiat al programului de master „Românii și Europa” (2007), și doctor în Istorie (2011) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, notează Administrația Prezidențială.

" "
" "

Viitorul ambasador al României la Washington a lucrat la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006), ocupând diferite poziții, de la expert-cercetător la președinte executiv (2012-2014). În perioada 2006-2009, Andrei Muraru a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. A fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune (2014). În perioada iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al lui Klaus Iohannis.

El este lector universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană) și cercetător științific III la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Ellie Wiesel”.

Totodată, a fost bursier la Aristotle University of Thessaloniki (Erasmus-Socrates, 2004-2005), New Europe College (2009-2010) şi United States Holocaust Memorial Museum (Washington DC, 2010-2011). A beneficiat, de asemenea, de o bursă doctorală finanţată prin programul POSDRU (2008-2011) A obținut recent o bursă postdoctorală la Yad Vashem – The International Institute for Holocaust Research pentru anul 2020.

" "

1 comentariu la “E oficial! Cine va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *