Skip to content
Politică

E oficial! Încă o SURPRIZĂ pe listele PSD la parlamentare: rectorul unei prestigioase universității, pe locul 1 la Senat pe listele PSD Mureș

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 13:25

E oficial! Marcel Ciolacu a anunțat luni că rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST) Leonard Azamfirei va candida pe listele PSD la alegerile parlamentare.

Noi considerăm că lipsa cronică de specialişti în actualul Guvern este cea mai mare problemă a României şi a Guvernului PNL condus de Ludovic Orban. Toate deciziile Guvernului nu au ţinut cont de părerile specialiştilor şi au fost luate numai prin prisma unui interes politic şi electoral. Scenariul roşu cu care se confruntă azi Bucureştiul dovedeşte acest lucru şi lipsa totală de soluţii, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea răspândirii pandemiei. Ne aflăm în faţa celei mai mari crize sanitare şi din punctul nostru de vedere şi a specialiştilor din PSD şi în faţa uneia dintre cele mai mari crize economice. Azi doresc să vi-l prezint pe domnul profesor doctor Azamfirei Leonard, rectorul facultăţii UMF din Târgu Mureş, un specialist atât ca rector, cât şi medic primar ATI. Vă mulţumesc că aţi răspuns invitaţiei mele şi a domnului Dîncu şi sper ca în viitorul Parlament să daţi culoare legislaţiei din domeniul medical şi al educaţiei”, a declarat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul PSD.

La rândul său, Leonard Azamfirei a precizat că speră ca expertiza sa în domeniul educaţiei şi sănătăţii să aducă un nou suflu social-democraţiei.

„Am răspuns acestei invitaţii pentru că am văzut o dorinţă de schimbare prin oameni noi, prin voci noi. Social-democraţia e un lucru care trebuie să aducă bunăstare oamenilor şi unde dacă nu în zona de învăţământ şi sănătate nu este mai apropiat de social-democraţiei. Statul trebuie să fie deasupra politicii de partid.Misiunea mea ca viitor parlamentar e una pe care o leg de Parlamentul României şi în plan ulterior şi de partidul la care am aderat. Mă simt confortabil având această libertate de gândire şi exprimare şi cred că expertiza pe care o aduc eu, alături de alţii, poate să dea un nou suflu social-democraţiei în România, a afirmat Leonard Azamfirei.

————————

Încă o surpriză pe listele PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie: Rectorul UMFST Târgu Mureș, Leonard Azamfirei este pe locul 1 la Senat pe listele PSD Mureș, au declarat surse politice pentru PS News. PSD, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, a anunțat că pe listele partidului pentru parlamentare se vor regăsi profesionişti din diverse domenii.

Leonard Azamfirei este profesor universitar din anul 2009, precum şi conducător de doctorat din anul 2010, a fost rector al UMFST Târgu Mureş în perioada 2012-2020, anterior ocupând funcţiile de prodecan ştiinţific al Facultăţii de Medicină, din anul 2008, apoi de decan al Facultăţii de Medicină, în perioada 2010-2012.

În acest context, amintim că Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat și candidatura lui Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, pe listele PSD la Senat. Streinu Cercel va fi locul 2 pe lista de la București, după Gabriela Firea.

Și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, s-a înscris în PSD și va candida la alegerile parlamentare pe listele partidului. Anunțul a fost făcut într-o conferință comună de presă, la care a participat și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *