Skip to content
Politică

UPDATE OFICIAL: Marian Vanghelie candidează din nou la Primăria Sectorului 5

" "

UPDATE 15:17

De acum, este oficial: Marian Vanghelie (primarul suspendat al Sectorului 5) va candida din nou pentru funcţia în care a fost ales neîntrerupt din 2000 până în prezent.

" "
" "

Anunţul a fost făcut de politicianul însuşi, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament, conform realitatea.net.

Edilul suspendat a precizat că mai multe informaţii vor fi anunţate „în circa trei săptămâni, la Sala Palatului”.

„Rolul meu este să fac ceva. Problema este: stiţi câţi oameni sunt în arest fără să aibă vină?” a întrebat Vanghelie.

Evenimentul Zilei anunţa încă de zilele trecute că primarul suspendat doreşte să îşi anunţe în perioada următoare candidatura la Primăria Sectorului 5, în ciuda dosarelor de la DNA pe numele său și a faptului că este trimis în judecată pentru corupție. Potrivit surselor EVZ, acesta vizează o candidatură independentă și și-a pus colaboratorii să verifi ce la sânge validitatea semnăturilor pe care deja le-a strâns și care sunt necesare depunerii candidaturii.

Vanghelie strângea încă din februarie semnaturi pentru a candida din nou, sub sigla Partidului Social Democrat Independent.

„Partidul Social Democrat Independent” este deja marca inregistrata la OSIM de iubita lui Vanghelie, fostul deputat PSD Oana Niculescu Mizil. Primarul suspendat al sectorului 5 a precizat recent ca ar fi primit oferte de a candida la Primaria Capitalei si de la companii internationale, pentru a ocupa functia de director.

Marian Vanghelie, suspendat din functia de primar Marian Vanghelie a fost suspendat pe 6 aprilie 2015, fiind eliberat din arest preventiv in luna iulie si plasat in arest la domiciliu. Este trimis in judecata de DNA din luna iulie 2015, pentru 25 de infractiuni.

———-

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, își va anunța încursul zilei de joi candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 5, potrivit romaniatv.net.

Vanghelie îi are ca principali contracandidați pe Ovidiu Raețchi -PNL, Daniel Florea -PSD și cumătrul său, Cătălin Stochiță, care candidează ca independent.

Amintim că Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

Marian Vanghelie a fost ales primar al Sectorului 5 în anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD. Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice – Partidul Social Românesc.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *