Skip to content
Politică

E oficial: Meleșcanu A CONFIRMAT înlocuirea ambasadorului Klemm

hotnews.ro
" "

De acum, este oficial: ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, A CONFIRMAT înlocuirea lui Hans Klemm din postul de ambasador al SUA la București.

Meleșcanu s-a mulțumit să declare că persoana care va prelua postul va fi una „care vorbeşte limba română”, scrie Mediafax.

" "
" "

„Aşteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul şi după aceea vă pot spune şi numele. În orice caz, e o persoană care cunoaşte limba română”, a afirmat Meleşcanu, întrebat cine îi va lua lui Hans Klemm ca ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Pe de altă parte, Teodor Meleşcanu a evitat să evalueze activitatea lui Hans Klemm.

„Nu pot eu să fac evaluări la adresa ambasadorului Klemm, pentru că nu cunosc decât o parte mică a activităţii sale – respectiv discuţiile instituţionale pe care le-am avut la Ministerul Afacerilor Externe şi, din acest punct de vedere, vă asigur că au fost întotdeauna cordiale, chiar dacă nu am fost de acord cu toate problemele. În rest, evaluarea nu-mi aparţine mie; aparţine Departamentului de Stat”, a adăugat ministrul de Externe.

Chestionat dacă Hans Klemm a avut intervenţii referitoare la decizii politice, Meleşcanu a replicat: „Dânsul nu a avut intervenţii în ceea ce priveşte deciziile politice. A exprimat puncte de vedere. România este o ţară democratică unde toată lumea se poate exprima”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *