Skip to content
Politică

E oficial! Ministrul Sănătății și-a dat DEMISIA. Ludovic Orban a anunțat cine îl va înlocui

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban, joi dimineață, într-o conferință de presă, a anunțat că Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății. Ludovic Orban a precizat că îl va propune ca înlocuitor pe secretarul de stat Nelu Tătaru, actual secretar de stat la minister.

„Am luat act de această demisie. Aproape 5 luni Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc. Am făcut echipă și împreună am luat decizii importante, beneficie pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înțeleg și îi mulțumesc pentru colaborare. Îl voi propune pe Nelu Tătaru pentru funcția de ministru al Sănătății.

El face parte din echipa de la Ministerul Sănătății, a fost, este și va fi în prima linie a bătălie contra coronavirus. Deja stăpânește procedurile, planul de măsuri. Azi e la Suceava și l-am informat despre intenția de a-l propune ca ministru, urmând să revină în București. Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății”, a declarat Ludovic Orban.

Costache a declarat miercuri pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Cine este Nelu Tătaru

Potrivit CV-ului, Nelu Tătaru este născut pe data de 30 septembrie 1972 şi este căsătorit. El a fost, în perioada 1991 – 1992 asistent medical stagiar la Spitalul Judeţean Vaslui, iar între 1999 şi 2000 medic stagiar la aceeaşi unitate medicală. Între 2000 şi 2006 a făcut rezidenţiatul în Chirugie generală UMF Iaşi – Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan Iaşi, iar din 2006 a condus Blocul operator la Spitalul Municipal Huşi.

De asemenea, în perioada 2007 – 2010 a condus Spitalul Municipal Huşi. Nelu Tătaru a fost consilier local în Huşi, iar între 2011 -2012 a fost preşedintele PNL Huşi. El a fost senator liberal între 2012 – 2016, fiind ales în Circumscripţia electorală numărul 39 Vaslui, Colegiul 3.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *