Skip to content
Politică

E oficial! Olguța Vasilescu a anunțat cine îi va lua locul lui Liviu Dragnea la șefia Camerei Deputaților

Ex-ministrul Muncii, purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, marți, într-o conferință de presă a anunțat deciziile luate în aceeași zi de Biroul Permanent al Parlamentului.

Lia Olguța Vasilescu a anunțat numele înlocuitorului lui Liviu Dragnea la șefia Camerei Deputaților.

„A fost stabilit un nou președinte interimar al Camerei Deputaților, în persoana doameni Carmen Mihălcescu. S-a trimis la Comisia Juridică solicitările privind încetarea mandatului de președinte al Camerei Deputaților și a mandatului de deputat”, a anunțat Vasilescu.

Mai mult, Lia Olguța Vasilescu a anunțat marți, la Palatul Parlamentului, că nu va mai fi purtătorul de cuvânt al partidului, precizând că a avut această funcție numai pe perioada campaniei.

„Nu cred că trebuie să vorbim despre partid de la această tribună, dar ca să evităm orice discuție am fost purtător de cuvânt pe o perioadă determinată, doar pe această perioadă de campanie electorală, care după cum știți s-a terminat”, a spus Vasilescu.

Carmen Mihălcescu (49 de ani) este deputat din 2000, cu o singură pauză, în legislatura 2004-2008. Pentru primul mandat a candidat într-un colegiu din Bacău pe listele PSD, iar în 2008 în Buzău, din partea aceluiași partid.
Mihălcescu este soția consultantului politic Horia Mihălcescu, care deține Kirchoff Consult SRL. Compania a încasat de la PSD din iulie 2016 până în prezent suma totală de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro, a dezvăluit o anchetă Newsweek.ro. În septembrie 2018, Carmen Mihălcescu semna o scrisoare anti-Dragnea și declara că susține demersul puciștilor din partid.
Noua președintă a Camerei Deputaților este licențiată în științe juridice, are un master în management politic și este absolventă a Colegiului Național de Apărare.
Potrivit declarației de avere, Carmen Mihălcescu deține un teren intravilan în Bragadiru, Ilfov, un apartament de 108 mp în București, dobândit prin credit ipotecar, trei autoturisme (Jaguar, Mercedes și Dacia Nova), bijuterii și sute de mii de lei în conturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *